Uuenduskuuri tarbeks on esitatud projekt ka SA Kredexile, kust saadakse 760 000 euro suurusele eelarvele 40 protsendi ulatuses tagastamatut toetust, vahendab Meie Maa.

Tööde peatöövõtja on AS EBC Ehitus. Projekti kogumaksumusest kasutatakse KÜ Slupi juhatuse liikme Arvo Kontkari sõnul 40 protsendi ulatuses Kredexi poolt väljastatavat rekonstrueerimistoetust, mille määr sõltub korterelamu rekonstrueerimise terviklikkuse tasemest.

Ülejäänud maksumus finantseeritakse ühistu liikmete poolt kogutava remondifondi summade ja pangalaenuga.

"Tööde käigus on kavas korterelamu fassaadi, sokli ja katuse renoveerimine ja soojustamine, osa akende vahetus, rõdude kapitaalne korrastamine, küttesüsteemi täielik rekonstrueerimine, soojustagastusega ventilatsioonisüsteemi ehitus, osalised elektritööd ja päikesepaneelide paigaldamine maja üldelektri kulu vähendamiseks," seletas Kontkar.

Esimeses koridoris on juba hoogsalt käimas akende vahetus ning välja on võetud vana radiaatorisüsteem.

Meie Maaga rääkinud majaelanik ütles, et kõigi eeltööde käigus toimusid pidevalt ühistu koosolekud. "Kui kord on Kredexist tagastamatut laenu saadud, siis rohkem seda ei anta ja seega otsustati kõik tööd korraga ette võtta," selgitas proua.

Selleks ajaks, kui tema korteris tehti sisetöid, läks ta ise maale. "Kui siin puuriti, oli toas meeletult tolmu. Iga päev tuli natuke koristada," meenutas ta. "Võibolla neil, kellel on lapsed ja kes elavad kohapeal, on raskem."

Elanik ootab väga, et saaks pärast tööde lõppu ka ise oma korterit veidi värskendada. "Käisin juba tapeeti valimas. Tuleb võtta tasapisi, ega kõike korraga ei jõua ja ega vana inimene ole enam nii suur tegija - lapsed peavad aitama," lisas ta.

Refereeritud artikli täisteksti loe Meie Maast.