Fazer Eesti müügidirektori Vladimir Sapožnini sõnul on tootearenduse taga tarbijate ootused tavapärasest erilisemate leivatoodete järele. „Lisaks kõrgetele kvaliteediootustele otsitakse poelettidelt uusi maitseelamusi, millega oma igapäevast toidulauda rikastada. Eestimaalased hindavad kõrgelt lisaväärtusega pagaritooteid ja sel põhjusel töötasimegi välja veidi eksootilisemas võtmes musta leiva, mille koostisesse on lisatud kinoa ja arbuusiseemned,“ selgitas ta.

Kõrge antioksüdantide sisaldusega kinoa on valgurikas ning kõrge kiudainete sisaldusega, mis aitab Fazeri väitel säilitada täiskõhutunde pikema ajal vältel. Maitselt pähkleid meenutavad arbuusiseemned sisaldavad vähe kaloreid, kuid seejuures on neis kasulikke mineraalaineid ja vitamiine.

Lisaks kinoa ja arbuusiseemnetega Mustale leivale tõi Fazer müügile ka Kodusaia kõrvitsa röstkuklid, tänu millele on kuklid kuldkollase tooniga ja pehmed ning niisked. Kõrvitsas on palju kiudaineid, antioksüdante, mineraale ja vitamiine. Uudistoodetesse ei ole lisatud e-aineid.