"Hää rahandusminister ütles täna oma fb postituses, et teda huvitab tulemus, mitte protsess. Samas tõdes ta, et tihti just poliitikas on protsessil olulisem roll, kui tulemusel. Mina usun, et protsess on sama oluline kui tulemus ja mitte vaid poliitikas. Kui protsess on lootusetult tuksis, siis on raske ka tulemust tunnustada. Jutt käib muidugi Juhan Partsist ja Euroopa Kontrollikojast," kirjutas Oviir.

"Mina jäin valitsuse liikmena täna kontrollikotta Eesti esindaja määramisel eriarvamusele. Ja mitte ainult ja eelkõige tulemuse tõttu. Ma jäin eriarvamusele suuresti protsessi tõttu," lisas ta.

"Euroopa Kontrollikotta Eesti esindaja määramine on valitsuse otsus ja pädevus. Esindaja esitamine valitusele otsustamiseks on tõsi, rahandusministri pädevus. Kui valitsus otsib kõigi otsuste puhul konsensust, siis siinkohal kuulsid vähemalt osad valitsuse liikmed kandidaadist meediast. Ja ainsaks see kandidaat jäigi. Aastaks. Kuni löögi all oli juba kõvasti Eesti maine. Ja siis kinnitati kandidaat ära. Tulemus oli käes," kirjeldas Oviir protsessi ja tõdes seejärel, et demokraatlik see polnud.

"Aga see ei ole demokraatlik protsess ja see ei ole "meeskonna värk". See oli hea näide kehvast protsessist ja selle tagajärjel saabuvast kehvast tulemusest," nentis ta.