19. jaanuaril 2015 käis ettevõtja Hillar Teder linnapea kabinetis kohtumas Edgar Savisaarega. Vestluse käigus tunnistas Teder, et 2015. aasta juulis jõustunud uue ehitusseaduse juurde on tal koostöös linnavalitsuse ja majandusministeeriumi juristiga õnnestunud mõned punktid juurde lisada, mis aitab tal arendada Admiraliteedibasseini äärde Porto Franco ehitust.

„Et üks asi on see, mis ilmselt nagu paljusid puudutab, et kui sul on nagu detaili (detailplaneering – toim.) järgne segakasutus - näiteks elamu ja äri, siis sa võid linnavalitsuse nõusolekul teha ainult elamut ja võid teha ka ainult äri. Rääkisin siin ükspäev selle Astlanda meestega, see ... Olaf Hermaniga, onju. Ta ütles kurat, kus ta ütles, et ühe koha peal nägi sellega välku, onju. Et, et sa pead nagu 3 korrust tegema kontorit ja kaks korrust elamut näiteks ja tegelikult majad peaksid olema täiesti erinevad – noh erinevad fuajee suurused, liftide suurused. Ja, et noh, mis kõigeks sobib, ei sobi nagu tegelikult millekski, eks. See oli üks asi ja teine oli see, kui sul on detailplaneeringu piirkond, ütleme mingi sihuke suurem, mis on ühe piirkonna all, siis sa võid vahetada seal ehitusala ja mitteehitusala, võid tänavaid teha kitsamaks-laiemaks, muuta nende asukohti, et noh nagu kvartali piires,“ kirjeldas Teder sissesurutud muudatusi Savisaarele.

Samuti tõdes Teder, et otsib aktiivselt võimalikke investoreid, kes arendusse panustada võiksid. „Mõtlesime Hanschmidt’i peale ka. Ja noh Mõisa käest sain näiteks ühe mehe, Tartu mehe, üks Kodumaja Grupp või Kodumaja. Tubli mees, teenivad aastas mingi 9 miljonit. Noh hüva, Morna omanik. Ta ütles, et tal Tallinnas midagi ei ole. Ma just vaatan, et peaks sihukest maarahvast vaatama, onju,“ loetles Teder ettevõtjaid, kellega ta kontakti on otsinud. Lisaks käib vestlusest läbi Enn Pandi ja Vjatšeslav Leedo võimalik osalemine.

Teder proovis Porto Francosse kaasata ka ärimees Anatoli Kanajevit, kuid tema polnud Tederiga asja suhtes ühendust võtnud.

„ Ma mõtlesin nagu seda, et noh võiks teda natuke püüda niimoodi, noh võtta natuke nagu kaasa nendesse protsessidesse, mis siin nagu on ja ... ja noh ta ka nagu ei helista tagasi. /…/ mul on nagu natuke nagu imelik nagu nagu väga mitu korda nagu helistada, vaata ei tohi nagu pressida ju. Aga ma mõtlesin, et ma talle korra helistan, et ta on noh siin ümber nurga, käin tema juurest veel läbi, eks,“ muretses Teder liialt aktiivse pealekäimise pärast.

Kohtumist Hillar Tederi ja Edgar Savisaare vahel kuulati pealt ning nende vestlus on lisatud Savisaare toimikusse, sest Teder tutvustab kohtumisel Savisaarele põhjalikult oma plaane vahetada linnaga maatükke. Prokuratuur süüdistabki Tederit altkäemaksu andmises, et Edgar Savisaar korraldaks oma ametiseisundit kasutades Mäekalda 14 ja linnale kuuluva L. Koidula 34a kinnistute vahetuse.

Süüdistuse kohaselt tahtis kruntide vahetamise vastutasuna Teder oma poja ettevõtte kaudu organiseerida 275 000 euro suuruse laenu andmise Paavo Pettai firmale OÜ Midfield, et seeläbi rahastada Keskerakonna valimiskampaaniat.