Selveri reklaamlehes on näha pilti kampaania käigus soodushinnaga müüdavast rätikust, mil on lipuvärvides triip ja millel on kujutatud mustal taustal kolme lõvi.

"Selver mõnitab ja solvab oma reklaamlehes Eesti riigi sümboolikat," kirjutas lugeja, kes oli häiritud asjaolust, et kolme lõviga rätikuga saab kuivatada mida iganes. Küsisime asjaosalistelt, kas tegemist on tõesti Eesti riigi sümboolika mõnitamisega.

Vastab Tekstiilikompanii esindaja Ivar Tuul:

"Meil on väga kahju, kui keegi tunneb ennast puudutatuna. See ei olnud meil küll plaanis. Me soovisime pakkuda Eesti inimestele ning külalistele ilusat ja head asja pakkuda.

Ennekõike on tegemist praktilise ja kasuliku kingitusega kõikidele. Meile endile ja meie külalistele. Eesti riigisümbolid on kehtestatud seadustega ning nende kasutamise kord on kindlaks määratud.

Eesti värve ja sümboleid kombineerides lõime kujunduse froteerätikutele, mis oma olemuselt ei ole vastuolus ei hea tava ega seadusega. Tegemist on praktilist väärtust omava suveniirtootega, mida turustame vaid kindlates kanalites."

Vastab riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed:

"Edastatud pildil on näha, et mustal froteerätikul on kolm kuldset lõvi ning lõvide kohal on sinimustvalges värvikombinatsioonis triip.

Kolm kuldset lõvi mustal väljal ei ole Eesti riigivapp. Eesti Vabariigi riigivapiks on kuldsel kilbil kolm sinist sammuvat otsavaatavat lõvi. Sinise, musta ja valge värvi kombinatsioonide kasutamise õigus on igaühel ja kasutusvõimalused on piiritud.

See tähendab, et rätikul võib kasutada sinimustvalges värvikombinatsioonis triipu ja kolme kuldset lõvi."