Kohaliku reisibüroo Estraveli statistika näitab, et kõige enam reisivad Eesti inimesed Soome, kus käiakse peamiselt töö tõttu. Puhkusereiside sihtkohti vaadates on näha, et populaarsemad sihtkohad korduvad kuust-kuusse ja paljud eestlased külastavad mitme aasta jooksul samu sihtkohti.

Kui oled palju reisinud ja otsid põnevamat vaheldust, saad siit inspiratsiooni, milliseid puhkusepaiku mis kuul külastada.

Jaanuar

Kõige enam puhkavad Eesti inimesed Tais, Kanaari saartel ja USA-s.

Ekspertide soovitus: Kanaari saari on kokku 7, aga enamik eestlasi puhkab Tenerife lõunarannikul. Soovitame avastada ka teisi sihtkohti, näiteks valgete liivarandade poolest tuntud Fuerteventura saart või surfarite paradiisi Lanzarotet, kus jagub põnevat tegevust ka neile puhkajatele, keda surfirannad ei paelu. Näiteks on Lanzarotel kaktuste aed ning väga põnev alles jaanuaris värskelt valminud veealune muuseum, mida saab külastada sukeldudes.

Veebruar

Kõige enam reisitakse Taisse, Kanaaridele ja USA-sse.

Ekspertide soovitus: Paljud Eesti inimesed on Tais korduvalt puhkamas käinud. Soovitame avastada uusi piirkondi, näiteks Khao Soki rahvuspark või rahulikuma rannapuhkuse jaoks Phuketi lähedal asuv ning hiljuti taastatud Khao Laki piirkond, kus on suurepärased rannad ja vähem turiste kui Phuketis või teistes tuntumates Tai rannapuhkuse piirkondades.

Samuti on võimas loodus ja suurepärased liivarannad näiteks Malaisias, Kambodžas, Sri Lankal, Vietnamis, Myanmaris, Laoses, Singapuris. Paljudes Aasia riikides on Eesti inimese jaoks üsna soodne puhata: iga sihtkoht on veidi erinev.

Märts

Populaarseimad sihtkohad on Kanaari saared, USA ja Egiptus.

Ekspertide soovitus: USA pakub väga mitmekesiseid puhkamisvõimalusi. Märtsis soovitame Floridast algavaid kruiise neile, kes otsivad lisategevusi vaatamisväärsuste ja USA linnade külastamise kõrvale. Näiteks väärib külastamist Kariibi mere kruiis, pikkusega 3-7 ööd, või kruiis Mehhikosse. Kruiiside valik on väga rikkalik, hiigelsuurtest kireva programmiga laevadest kuni väiksemate luksuslike ja privaatsemate kruiisilaevadeni.

Kes ihaldab märtsis sooja päikese kätte, võib lennata ka Araabia Ühendemiraatidesse. Lend Helsingist Dubaisse kestab vaid 6 tundi. Dubais ja naaberemiraatides on päikeseline ilm garanteeritud. Kes soovib ühe reisi jooksul rohkem näha, neil on võimalik Dubaist ka kruiisile minna.

Aprill

Aprillis käiakse kõige enam puhkamas Hispaania mandril, aga ka Kanaari saartel ning USAs.

Ekspertide soovitus: Kui pikemaks puhkuseks aega ei ole, siis aprill on väga hea kuu lühemaks linnapuhkuseks. Lõuna-Euroopas on juba mõnusalt päikseline, nii et miks mitte veeta 4-5 päeva näiteks Barcelonas, Pariisis, Lissabonis, Prahas, Budapestis või Ljubljanas. Kellel rohkem aega ja hing ihkab midagi erilist, siis kevadel on imeline aeg ka Jaapanisse ning Hiina reisimiseks. Just aprillis õitsevad kõige rohkemates Jaapani piirkondades kirsipuud.

Mai

Kõige enam puhkavad Eesti inimesed Kreekas, Türgis, Hispaanias.

Ekspertide soovitus: Mai keskpaigast algab suvereiside hooaeg. Kreeka, Türgi ja Hispaania ilm on juba mõnusalt soe, kuid merevesi ujumiseks jahe. Soovitame broneerida majutus koos soojendusega basseiniga, siis on puhkus maikuus täiuslik. Kui puhkus Euroopas on juba liiga tavaline, siis võiks minna Lõuna-Koreasse, kuhu reisimiseks on aprillist juunini parim aeg. Lisaks rikkalikule kultuurile on seal põnev köök ja Jeju saar, mida võiks kindlasti külastada.

Juuni

Jaanikuu külastatuimad riigid on Kreeka, Hispaania ja Bulgaaria.

Ekspertide soovitus: Avasta uusi suvepuhkuse sihtkohti. Kas Montenegros oled juba käinud? Tivati-nimelisse kuurortlinna lendavad Tallinnast otselennud, sealsed rannad sobivad päikesepuhkuseks, kuid kellel rannas igav hakkab, need leiavad vanalinnas põnevat avastamist, saavad tutvuda rikkaliku Montenegro kultuuriga või teha väljasõite mägedesse.

Suvel võiks reisida ka Suurbritanniasse, kuhu lendavad alates kevades British Airlinesi lennud. Suurbritannia siseselt soovitame ringi reisida rongiga. Neile, kes plaanivad suvel kaugemale lennata, soovitame 2017. aastal kindlasti Kanadat - riigi sünnipäeva puhul on Kanada rahvusparkidesse, ajaloolistesse paikadesse ja merekaitsealadele kogu aasta jooksul tasuta sissepääs, mille saab taotleda internetis.

Juuli

Juulis on Eesti inimestel kõige aktiivsem suvepuhkuste aeg. Kõige enam reisitakse Kreekasse, Bulgaariasse ja Rootsi.

Ekspertide soovitus: Juulis puhka Eestis. Meie väikesaared on tõeline eksootika, Kirde-Eestis on mõnusaid paiku mõisapuhkuse armastajatele, Lõuna-Eestis palju tegevusi lastega peredele ja kui peakski vihma sadama, siis ERM või Eesti uusim V Spa Hotel garanteerivad ikka mõnusa puhkuse.

August

Kreeka, Bulgaaria ja Itaalia on puhkusereiside edetabeli populaarseimad sihtkohad.

Ekspertide soovitus: August on ideaalne aeg Euroopa kruiisi jaoks. Kui soovid külastada ühe reisi jooksul mitmeid erinevaid riike ja mitte kulutada aega transpordile ning asjade pakkimisele, siis on kruiis selleks parim võimalus. Hotellituba liigub kogu aeg reisijaga kaasa ja sõidu ajal saab nautida laevas pakutavaid tegevusi või laevadekil lõõgastuda.

September

Septembris reisivad Eesti puhkusereisijad enim Kreekasse, Hispaaniasse ja Itaaliasse.

Ekspertide soovitus: September on hea aeg reisimiseks, sest nii saab nappi Eesti suve veidi pikendada. Kreekas on lisaks tuntud puhkusesihtkohtadele palju põnevaid väikesaari. 6000 saare hulgast valiku tegemine võib keeruliseks osutuda, aga professionaalsed reisikonsultandid oskavad nõu anda.

Oktoober

Kõige enam Eesti puhkajaid külastavad USA osariike, Hispaaniat ja Kreekat.

Ekspertide soovitus: Portugalis on oktoobri alguses veel mõnusalt suvine. Portveini kodulinn Porto on Lonely Planeti andmetel 2017. aasta parima hinna ja kvaliteedi suhtega reisisihtkoht. Samuti võib suve pikendada Horvaatias. Ärge ainult mandriga piirduge, sest Horvaatias on palju imelisi saari, kuhu võib külla minna kasvõi paariks tunniks ning õhtul taas mandrile tagasi tulla.

November

Palju reisitakse Kanaari saartele, USAsse, Taisse.

Ekspertide soovitus: Siis, kui Eestis algab talv, on Uus-Meremaal suvi. Uus-Meremaa loodus ei jäta vist küll kedagi külmaks, see on lihtsalt niivõrd eriline koht.

Detsember

Populaarsed on Kanaari saared, Tai, Rootsi.

Ekspertide soovitus: Jõulumeeleolu loomiseks külasta jõuluturge. Parimateks peetakse Saksamaa jõuluturgusid, aga omanäolisi jõuluturgusid on ka paljudes teistes riikides.

Läbi aasta sobib külastamiseks ka Island - seal on küll peaaegu alati külm, aga sealne loodus ja inimesed on imelised.