Projekti peamisteks eesmärkideks on esitlusfestivalidel ja esitlustuuridel osalemine ning Trad.Attack!’i muusika tutvustamine Kanadas, Rootsis, USA-s, Tšiilis, Argentiinas, Poolas, Saksamaal, Inglismaal, Austraalias, Uus-Meremaal. Lisaks Trad.Attack!'i uue albumi ja muusika levitamise rahvusvahelise turundusstrateegia loomine ja elluviimine ning ansambli rahvusvahelise meeskonna edasiarendamine.
Trad.Attack! sai EAS-ilt toetust ka eelmisel aastal ja kuna firma majandusnäitajad olid head ning finantsilised prognoosid ületati positiivselt, siis otsustati ka uus taotlus esitada.

Projekti kirjutaja ja bändi liige Sandra Vabarna: “Meil on väga hea meel, et EAS otsustas meie projekti toetada. Nägime sellega palju vaeva ja projekti sisuline osa ulatus üle 50 lehekülje. Tänu sellele toetusele on meil võimalus viia oma muusika veel laiema kuulajaskonna ette ja arendada edasi jätkusuutliku rahvusvahelist karjääri, mis nõuab suuri investeeringuid."

Selgituseks neile, kes ei ole kursis EAS projekti telgitagustega, lisab Vabarna, et see on väga pikk ja põhjalik protsess. "Kõigepealt tuleb teha kulutused ise (näiteks osta lennupiletid) ja seejärel lisada tehtud kulutused aruandlusesse. EAS vaatab aruandluse üle ja kui kulutused olid vastavalt projektile abikõlbulikud, siis hüvitatakse 70% nendest kuludest mõne kuu möödudes. See tähendab, et peame ise alguses leidma vahendid kulude katmiseks ja lõpuks investeerima oma raha 30% ulatuses. Lisaks peame katma kulutused, mis ei ole abikõlbulikud. Seega on omafinatseering tegelikkusest palju suurem”, selgitab Vabarna.

Lõpetuseks ütleb Vabarna: “Arutasime pikalt, kas teha uus taotlus, sest see on suur vastutus ja investeering ka meie poolt. Kuid näeme, et oleme hetkel just selles kohas, kus on vaja anda kõiges maksimum, et viia oma tegevus kirevas muusikamaailmas uuele tasemele."

Eelmisel aastal taoltes Trad.Attack! EAS-ilt 49 314, 91€, kuid projekti ellu viimiseks kulus reaalselt vähem raha ja EAS-i poolt peeti abikõlbulikeks kuludeks 37 075, 93 €. Tänu eelmisele projektile sai bänd uued agendid ja agentuurid Prantsusmaal, Hispaanias, Põhja-Ameerikas, Kanadas, Tšiilis, Inglismaal. Lisaks sai Trad.Attack!’i uus album väga palju positiivset kajastust rahvusvahelises meedias ning huvi bändi vastu on nähtavalt suurenenud, mis omakorda andis võimaluse ja vajaduse uue taotluse esitamiseks. Tuleviku perspektiivis võidab Trad.Attack!’i rahvusvahelisest tegevusest kogu Eesti kultuur!