8. Telefoni näppimine voodis

Isegi kõige tugevamad meist ei suuda vastu seista kiusatusele veel viimast korda enne uinumist uudiseid lugeda või sotsiaalvõrgustikes tuttava tegemistele pilk peale heita. Tasub nüüd korraks endale otsa vaadata ja mõelda, kas pärast seda ikka vajalikud kaheksa unetundi kokku tulevad? Nimelt võime me selles küll süüdistada stressi, kuid tegelikult on unetuses ja kehvas une kvaliteedis süüdi just see sama telefoni näppimine. Sisu, mida vaatame on emotsionaalne ja tihti ka stressirikas. Muidugi lisab oma osa ka telefonist tulev valgus, mis ajab sassi uneks vajaliku melatoniinitaseme. Seega, unustage Facebook ja lugege enne und parem lambaid, mitte laike.

7. Soe vann

See ei ole ju kahjulik, vaid lõõgastav ja vabastav? Lisaks saab keha niimodi korralikult läbi loputatud ja puhtaks. Tegelikult peab sellega olema aga ettevaatlik. Liigne kuumus seab südamele ja veresoontele väga suure koormuse ja stressi. Lisaks ei mõju see hästi ka nahale ja pigem kiirendab vananemist ja tekitab tervisehäireid. Seda silmas pidades on soojas vannis soovituslik liguneda kuni 20 minutit.

6. Äratuskella edasilükkamine

Midagi pole magusamat, kui need viis viimast uneminutit igal hommikul. Ja veel viis, veel viis. Kindlasti pole see käitumismuster enamikele võõras, et hommik ei alga mitte äratuskellaga, vaid selle edasi lükkamisega. Kurb reaalsus on see, et selline käitumine muudab hoopis väsinumaks ja uinasemaks. Nimelt on oluline osa unetsüklist sügava une faas. Kui liiga tihti ja järsku ärgata, siis aju sinna aga ei jõua. Seega on palju kasulikum äratuskell pigem 20 minutit hiljem helisema panna ja enda tahtejõud korraga kokku võtta, mitte seda täiesti mõttetu asja peale raisata.

Edasi vaata juba videost!