Tez Touri turundusjuht Svetlana Vertjanova toob välja, et neil on jaaniajaks kõik reisid välja müüdud ja tegelikult broneeritakse need juba sügisel. "Populaarsemad sihtkohad ka sel aastal on Türgi, Kreeka, Bulgaaria, uudissihtkohana lisandus Hispaania. Rohkem kui 1200 Tez Touri turisti otsustasid veeta jaanipäeva just päikese all ja mere ääres," ütles ta.

Estraveli turundusdirektori Airi Ilisson-Cruzi sõnul reisivad Eesti inimesed siiki sel aastal jaanipäeva ajal veidi vähem kui aasta tagasi, kuna jaanipäev langeb nädalavahetusele ja lisapuhkusepäevi ei ole. Pühade ajal sõidab reisile 3000 Estraveli klienti.

"Populaarsemad riigid, kuhu jaanipäevaks minnakse, on Soome, Kreeka, Prantsusmaa, Itaalia, Rootsi, Bulgaaria, Saksamaa, Hispaania, Suurbritannia ja Läti," ütles ta.

Cruz märkis, et siseturismi sihtkohtadest on tänavu populaarsed Tartu, Pärnu ja Narva-Jõesuu, palju käiakse ka Hiiumaal puhkamas. "Soodsaim Estravelist ostetud jaanireis maksis 200 eurot ja kalleim (Alaska kruiis) ligi 30 000 eurot," ütles ta.

Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuhi Olev Riisbergi sõnul markeerib jaaninädalal puhkusereisile lendajate arv selle aasta üldist kasvutrendi ning on tublisti suurem kui mullu samal ajal.

Riisberg ütles, et populaarsemad reisid jaaninädalal ei erine oluliselt kogu suvehooajast ja eelmise aasta jaaninädalast - pea 80 protsenti kogu selle perioodi reisijatest jagunevad Türgi, Bulgaaria ja Kreeka saarte vahel. "Samas on osutunud uus sihtkoht - Malta reisijate seas samuti populaarseks. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on suure tõusu teinud ka Montenegro reisijate arv," märkis ta.

"Eestimaine suvi on heitlik ning seda eriti jaanipäeva paiku. Novatoursi poolt pakutavates sihtkohtades on ilus suveilm ja jaanipäeva paiku toimuvad seal samuti suuremad suvealguse pidustused, millest paljud reisihuvilised soovivad osa saada ning ühendada need mõnusa rannapuhkusega. Paketi keskmine hind inimese kohta sel perioodil on ligi 600-700 eurot," lisas Riisberg.