88-aastane astronaut läheb kohtusse, kaevates nii ärakasutamist, tema vastast vandenõud kui ka finantsteenuse osutaja poolset usalduse rikkumist. Endise Ameerika õhujõudude piloodi kaks last, 60-aastane Andrew ja 51-aastane Janice on taotlenud Florida kohtus isa eeskosteõigust, mis annaks neile kontrolli tema äri ja finantsvahendite üle. Lapsed väidavad, et Aldrin on korduvalt üles näidanud segadust ja paranoiat, mis nende sõnul viitab selgelt dementsust põhjustavale kognitiivsete võimete allakäigule. UCLA Meditsiinikooli eksperdi hinnangul, kelle vastuvõtul Aldrin vabatahtlikult käis, on mees kognitiivselt stabiilne ning tema otsustusvõimega on kõik korras.

Kohtudokumendid paljastavad, et Andrew ja Janice usuvad, et nende isa on hakanud läbi käima teda manipuleerivate ja ära kasutavate inimestega. Aldrin ise on aga laste väiteid eitanud ning nii nemad kui ka astronaudile kuuluva firma ärijuhi Christina Korpi kohtusse kaevanud. Aldrin usub, et nimetatud isikud üritavad lihtsalt tema arvelt rikastuda. Kõik kolm omavad mehe ettevõttes juhtivat positsiooni.

Täpsemalt väidab astronaut, et poeg Andrew ja ärijuht Korp on tema loata kasutanud mehele kuuluvaid krediitkaarte ja võtnud tema arveldusarvetelt raha 500 000 dollari väärtuses. Lisaks süüdistab ta neid oma sotsiaalmeedia kontode, kosmoseteemalise memorabiilia ning "kõigi Buzz Aldrini brändi elementide" ülevõtmises. Nendele etteheidetele lisandub ka süüdistus laimamises ning tema romantiliste suhete sabotaažis. Korpile eraldi heidab Aldrin ette seda, et naine vallandas varem avalike esinemistega tegelenud agentuuri ning on sellest peale neid asju ise ajanud, registreerides etteasted teda mitte huvitavate toodete, nagu parfüümi ning Faberge luksusmunade reklaamimiseks, võttes iga broneeringu pealt 5% vahendustasu. Peale selle pole Aldrini ettevõte peale Korpi saabumist enam stipendiumeid väljastanud. Dokumentidest saab lugeda ka seda, et 2017. aastal oli kosmonaudi palgaks 36 000 dollarit, kui Andrew ja Korp maksid endale 153 000 dollarit.

Lapsed Andrew ja Janice kirjutavad läbi juristide: "Oleme sügavalt pettunud ja kurvad, et meie ja firma vastu, mille oleme ühiselt perekonnana isa pärandi edasikandmiseks ehitanud, on esitatud kohtuasi. Armastame ja ausame isa väga ja säilitame lootust, et suudame olukorra ületada ning taastada tugeva peresuhte, mis on olnud ettevõtte loomise aluseks."