"Praegu ei ole teada aga aeg, millal pood avatakse. Hetkel käivad läbirääkimised poe detailide osas," rääkis Zurcher.

Plaan kõigis Balti riikides Ikea kauplused avada on Zurcheri sõnul kindel, aga hetkel oodatakse ära esimesed reaktsioonid Riia Ikea osas ning vaadatakse, kuidas Riia turg kaupluse vastu võtab.

See, miks Eesti viimaseks riigiks Baltikumis on jäänud, kus Ikea kauplus avatakse, on Zurcheri sõnul seotud geograafilise asukohaga. "Pole lihtsalt loogiline avada kauplust põhja pool enne ja siis lõunasse liikuda," põhjendas ta.

Varem on käinud sahinad, et Ikea pood avatakse Laagris, Tallinna lähistel. Mõni aasta tagasi kirjutas Delfi, et kauplus võib tulle näiteks Gate Tallinna superkeskusesse.

Gate Tallinna kaubandusparki arendab investeerimisfirma Trigon Capital, mille nõukogu esimees ja tegevjuht Joakim Helenius on võimalikest ankurrentnikest rääkides väga ettevaatlik, kirjutas Delfi aastal 2015. "Loomulikult on Gate Tallinn loogiline ja väga hea koht IKEA-le, kui nad Tallinnas poe avavad. Peame nendega läbirääkimisi, aga ma ei taha sellele lisaks midagi öelda," sõnas Helenius.

Riia pood on tehtud Läti inimesele

Riia Ikea juhi Inga Filipova sõnul on kaupluse valik planeeritud mõeldes Läti inimesele. "Näiteks on paljud soodsad köögilahendused tehtud silmas pidades Läti elanike väikeseid kööke, mis nõuavad tihti erilahendusi," rääkis Filipova.

Vaata Riia poe avamisest fotogaleriid!