SLK juhatuse esimees Tõnis Rihvk ütles TV-3 uudistele, et firma soovib laevaliini avada järgmisel kevadel, kuid proovireisi teeb kompanii parvlaevaga Scania juba 20 augustil.

Rihvk põhjendas otsust segadustega laevaliikluse tuleviku üle Saaremaa ja mandri vahel. Ta ütles teleuudistele, et SLK otsib alternatiive ja kui Läti on kindlam, kui Kuivastu-Virtsu liin, valib kompanii Läti.

Juhatuse esimees nentis, et Läti huvi liini vastu on väga suur. Teleuudiste teatel võib SLK suure huvi korral Scania vahetada mõne suurema laeva vastu.

Samas pole esialgu selge, kas Saaremaal jääb sihtsadamaks Roomassaare või Mõntu. Esimese kasuks räägib sadama parem seisukord, teise kasuks aga asukoht Sõrve säärel, sest see vähendaks oluliselt laeva sõiduaega.

Lisaks kavatseb kompanii lähiajal laeva St. Ola Islandi operaatorile rentida ning Rihvki sõnul on veel mitmed teisedki välisfirmad tundnud huvi SLK laevade rentimise vastu. “Meie vastu tuntakse huvi,” ütles juhatuse esimees, lisades, et kompanii on valmis kiiresti reageerima.