Kui 2010. aastal astus Rakveres võistlustulle Justin Gatlin, avanes mul lõpuks võimalus end tõestada ning minu tehtud fotod Justinist avaldati ühe maailma suurima ja mainekama fotoagentuuri Getty Images veebilehel. Sealt sai ka alguse koostöö, mis tänaseks on kestnud juba pea kümme aastat ning mis on mul võimaldanud teha oma unistuste tööd kõikjal maailmas. Ilma Euroopa Liiduta oleks mul olnud väga raske jõuda oma töös sellisele rahvusvahelisele tasemele. Nüüdseks olen pildistanud arvukalt erinevaid spordiüritusi väiksematest jalgpallimängudest kuni maailmameistrivõistlusteni.

Veedan igal aastal pea 200 päeva tööreisidel jäädvustades erinevaid spordiüritusi üle maailma. Palju reisin ringi ka Euroopas ning pean tõdema, et ilma Euroopa Liidu viisavabaduseta oleks mul oma tööd märkimisväärselt raskem teha ning suur osa energiast kuluks pigem reisimisega seotud bürokraatiale kui reaalsele tööle, mida ma naudin.

Andekad noored peaksid kindlasti mõtlema endale eesmärke seades mitte ainult Eesti piires, vaid Euroopa ning miks mitte maailma mastaabis. Kõik võimalused selleks on olemas!

Meil kõigil on asju, mida teeme kirega! Ela ja tööta välismaal, reisi, surfa internetis ja tea oma õigusi Euroopa Liidu kodanikuna Euroopa Liidus.

Artikkel ilmub EUANDME kampaania raames, mida rahastab Euroopa Komisjon. Selle artikli autor väljendab oma mõtteid ning ta ei ole saanud oma arvamuse avaldamise eest tasu.

Jaga
Kommentaarid