Helenius ütles, et otsus Eesti Ikea asukoha kohta peaks tulema õige pea. Just ankurrentniku otsusest sõltub, kas Trigon Capital saaks Gate Tallinna arendusel kas või homme ehitusega alustada, kirjutab ERR.

"Ikea esindajad, frantsiisi omanikud on selgelt öelnud, et järgmine pood tuleb Tallinnasse ja tuleb suht-suht kiiresti, et me räägime, see on minu arvamus, et räägime nii, et kolme aasta pärast vähemalt on selline pood siin Tallinnas olemas," rääkis Helenius.

Saue vald kehtestas Tallinna lähedal Pärnu maantee ääres 84-hektarilisele alale detailplaneeringu juba 2007 aastal. Kusjuures planeeringus on arvestatud eelkõige keskuse rajamisega kuni juurdesõiduteedeni välja.

Eelmisel aastal tekkis kinnisvaravahendajatel huvi suurte kruntide vastu Tallinna lähedal Rae vallas, ütles vallavanem Mart Võrklaev.

Augustis algatas Rae vald detailplaneeringu maalahmakale Jüri lähedal Tartu maantee servas.

"Planeering on laiem, et see algatatud ligi 70 hektarile, kuskil 15 hektarit võiks olla umbes see maht nende teiste poodide näitel, mida me võiks siis pakkuda Ikeale või siis kinnisvarafirmale, kes seda vahendab," lausus Rae vallavanem Võrklaev.