Kui varasematel suvedel on odavlennufirma Vueling lennannud kahte sihtkohta, siis sel aastal ei ole näha, et lende oleks toimumas. Algavaks suviseks lennuplaaniks ei ole Tallinnast varem populaarseid lennuliine Barcelonasse avatud.

Delfi poole pöördus küsimusega Vuelingi lendude kadumise kohta. „Mis juhtus? Kui veel eelmisel aastal Vueling Tallinnast lendas, siis algavas suvises lennuplaanis Tallinnast populaarset sihtkohta Barcelonat ei ole,” oli lugeja nördinud.

Tallinna lennujaama kommertsjuht Eero Pärgmäe sõnul korraldas Hispaania lennufirma Vueling tõesti hooajalisi suvelende Barcelonasse aastatel 2014-2018.

„Mure Vuelingu lendudega oli see, et need toimusid vaid lühikesel kõrgsuvisel ajaperioodil ning lennuk lendas öösiti. Öösel lendamine muutis selle teenuse mitmetele klientidele ebasobivaks – näiteks lastega pered eelistavad lennata päevasel ajal,” rääkis Pärgmäe.

„Madalast nõudlusest tulenevalt otsustaski Vueling seda liini see aasta enam mitte avada. Samas on lennujaam Vuelinguga kontaktis ning proovime läbi rääkida ning leida võimalusi, kuidas see ühendus ja sihtkoht taas avada aga juba päevase lennuna,” sõnas Pärgmäe.

Varasemalt, 2015. aastal proovis lennufirma Vuelig Pärgmäe sõnul pakkuda otselende Tallinnast Roomasse. „Rooma liini lennud toimusid aga vaid üks kord nädalas kolmapäeviti ning see toode ja sagedus ei leidnud kahjuks klientide heakskiitu,” lisas ta.

Alternatiive jätkub

Lennujaama sõnul on suvel võimalik otse lennata kokku 12.sse puhkusesihtkohta. „Hispaania turule lisandub juuni algusest kaua oodatud Malaga liin ja vedaja, airBalitcu sõnul on see juba klientide seas populaarsust kogumas,” kinnitas Pärgmäe.

Puhkusevõimalustest on Pärgmäe sõnul võimalik jätkuvalt lennata Barcelona piirkonda Girona lennujaama kaudu, mida teenindab Ryanair. „Lisaks tasuks kindlasti suveks vaadata ka pakettreise, sest näiteks Türgisse peaks sel aasta tulema väga palju häid pakkumisi,” lisas ta.

Eesti turule siseneti optimistlikult

Hispaania odavlennufirma Vueling alustas otselentudega Tallinnasse 21. juunil 2014. aastal. Lennud maandusid Barcelona külje all asuvas El Prat lennuväljal.

Vueling on Hispaania suurim odavlennufirma, mis alustas 2004. aastal kahe Airbus A320-ga lennates neljal liinil. Kokku lennatakse rohkem kui 200 sihtkohta Euroopas, Põhja-Aafrikas ja Lähis-Idas.
Tallinna liinil lendas Vueling 180 kohalise Airbus 320-ga. Lennud toimusid hooajaliselt juuni keskpaigast kuni septembrini alguseni. Lennud väljusid toimusid peamiselt öösel või varahommikul.