Aprillikuu on olnud ühelt poolt üsna edukas, kuid samas sellel kuul ma iseendale seatud eelarvega hakkama ei saanud. Ise olen leidnud endale sisemist motivatsiooni olla tublim, samas tegin mitmeid lastega seotud emotsioonioste (ilusate ilmadega sai olla palju lastega väljas koos, millega kaasnesid ka kulutused). Ennetavalt juba öelduna, läks eelarve 30 euro ja 58 sendiga lõhki. Märtsist jäi üle 1,87, seega säästukontole lisandus vaid 70 eurot.

Samas on vaatepilt positiivne: kolme säästukuuga on kogunenud kontole juba 1109 eurot (veebruari säästud 247 eurot, märtsi säästud 100 eurot, aprillist 70 eurot ja tuludeklaratsioonist saadud 692 eurot).

Tegelikult on minu enda seatud eesmärgist puudu veel napilt alla 200 euro, kuid uue sihina olen võtnud maagilise numbri 2000. Vaikselt mõlgutan mõtet, et võiks ju ehk endale ja lastele lubada talvel mõne soojamaa reisi. Lasteaias paljud sõbrad räägivad lugusid kaugel nähtust. Poiss tahaks väga lennukiga lennata. Isegi ei ole lennukiga rohkem kui kolmel korral lennanud, seega võiks see olla päris tore seiklus lastega koos. Vähemalt praegu on selle mõttega tore mängida küll. Elame-näeme!

Aga nüüd siis kuu detailidesse. Märtsis ostetud külmutatud juurviljad (kokku 10 kg) on olnud tõeline hitt, sellest on tehtud erinevaid pajaroogi, suppe jne. Ülimugav on toitu valmistada, sest kõik on juba puhastatud ja hakitud ning samas on maitse nagu värskel kraamil.

Kuu kõige suuremaks kuluartikliks osutusid lasteaias tehtud fotod. Sai tellitud nii rühmapilt, sõbrapildid kui ka portreepildid. Arvasin ise, et odavam oleks tellida digitaalsed pildid, kuid eksisin. Digitaalse pildi hind oli 10 eurot!!! Sai siis tellitud kõiki pildid paberkandjal. Kummalgi lapsel on oma isiklik album ja eks ole neid tore ju kunagi tulevikus vaadata. Kulu: 37,10 eurot.

Šopahoolikuna ei suutnud ma end küll täiesti vaos hoida, kuid märgata on suurt edasiminekut. Emotsiooniostudele läks aprillis vaid 34,40 eurot, mis kulus siis Frozeni makile tütre jaoks ning Transformerile pojale Karupoeg Puhhi outletis tootenäidiste kampaania raames. Rõõmu oli selle raha eest küll rohkem kui arvata oli.

Sundkorras kulus ka veel 10 eurot nõiamütsidele, mis oli lasteaias volbripeo kohustuslikus korras kantava kostüümi osa.

Esimesel nädalal kulus vaid 29,97 eurot tavapärasele toidukraamile (värske kraam, piimad, leivad jne). Eraldi sai ostetud veel ka maasikaid, ostsin neid nn küpsemaid, millel on -50%. Maitse oli igati hea, ei tee mingit vahet täishinnaga müüdavatel. Nagunii kohe söögiks. Lisakulu 7,64.

Kuni lihavõtete nädalani ja pika nädalavahetuseni olid kulud üsna madalad. Pigem sai käidud poes täiendamas oma varusid jupiti. Lastega poodi õnneks ei sattunud. Logistika oli veidi korralikum ja planeerisin need käigud enne töölesõitu või enne lastele lasteaeda järgiminekut. Tuleb tunnistada, et üsna jooksujalul said need tehtud, et ühte või teise kohta mitte hilineda ja ka kogused olid väiksemad, et neid oleks võimalik endaga kaasas vedada. Ühistranspordiga liikudes ei ole just mugav kahe suure kotiga ringi liikuda, samas veel kaks väikset last kottide otsas rippumas. Seega sai tehtud oste tihemini kui tavaliselt, kuid summad olid ka väiksemad. Vahemikus 8.-18.04. käisin poes kolmel korral ostusummades kokku 33,61eurot (eraldi olid ostukorvide summad 10,35€, 13,19€ ja 10,07€).

Lihavõtted olid kulukad. Ilmad olid väga ilusad ja käisime lastega palju ringi, et õues olla. Sai ostetud jäätist ja värskeid maasikaid ning mustikaid. Käisime loomaaias terve päeva, sh sõime kahel korral seal. Ainuüksi nn meelelahutusele läks sel ndl vahetusel ligi 60 eurot, (täpsemalt 58,53€). Poes sai käidud ainuke kord sellel kuul lastega. Ostukorv oli summas 65,24 eurot, milles oma osa ka maiustustel, mis reaalselt välja pressiti. Aga eks andsin üsna kergelt järgi ka.

Pärast lihavõtteid sai käidud veel ühe korra suuremalt poes, summas 54,09 eurot. Ilma lasteta küll, kuid ostetud sai toorest liha ja kala ning see tõstabki ostukorvi summat juba märkimisväärselt.