Alutaguse matkaklubi tõukerattamatk “Eestimaa Ruhris” võitis sel aastal piirkonna parima seiklusloo tiitli. Tõukerattamatk Kohtla-Järve ajalooliste töölisasunduste vahel tutvustab selle põneva tööstuslinna mitut palet, mille kiire arengu üle oli uhke kogu Eesti rahvas. Seda nimetati isegi Eestimaa Ruhriks. Matka käigus külastatakse kohti, kuhu muidu ei satu. Seiklus on emotsionaalselt põnev ning laseb kogeda midagi uut. Rohkem infot SIIT.

Analoogsest seiklusloost on võimalik osa võtta juba sellel nädalavahetusel ehk 19. mail, mil seigeldakse tõukeratastel Eesti kaevandusmuuseumi territooriumil ja Kohtla-Nõmme töölisasulas. Paljudele tuleb ehk üllatusena, et just Kohtla-Nõmmele rajasid inglastest suurtöösturid Eesti esimese golfiväljaku. Osale ja avasta, mis seal veel nii erilist on. Rohkem infot SIIT.

Sellisteks tänavaseiklusteks ongi just tõukeratas parim vahend. Piisavalt kiire, et läbida vahemaid, mida jalgsi ei jõua. Samal ajal põnevates kohtades peatuste tegemiseks palju mugavam kui jalgratas. Kellele just see päev ei sobi, on tõukerattamatku võimalik tellida koos sõprade või kolleegidega ka teistel aegadel.

Hea täiendus töölisasula tõuksiretke seikluslugudele on Eesti kaevandusmuuseumi lood põlevkivist ja kaevurite tööst. Just sealt on võimalik saada piirkonna “sügavaim” elamus. Eestis pole teisi kohti, kus saaks veel sügavamale maa sisse minna. Rohkem infot SIIT.

Kui kõht läheb tühjaks, siis süüa saab muuseumi kohvikust. Samuti pole vaja karta öö peale jäämist. Eesti kaevandusmuuseumi hostelis saab peavarju.

Kõige sellega põnevad võimalused siiski veel ei lõpe. Sealsamas kõrval asub hiljuti suletud Aidu karjäär, kus jagub võimalusi kõikidele seiklushimulistele. Lihtsaim viis elamuste saamiseks on Alutaguse matkaklubi pea kolmetunnine jalgsimatk karjääri puistangutel. Rohkem infot SIIT.

Kellele jala käimine tundub liiast, on paaritunnine kanuumatk karjääri müstilistel sinakasrohelise veega täitunud kanalitel sama põnev. Rohkem infot SIIT.

Veidi kogenenumale ja sportlikumale seiklushuvilisele võib soovitada ka juba päevast seiklust, kuhu on pikitud mägironimiselemendid. Rohkem infot SIIT.

Tõelised seiklusgurmaanid saavad ennast proovile panna kahepäevasel seiklusmatkal, mille kujundamises on võimalik ise kaasa rääkida. Seiklusmatkale on võimalik pikkida jalgsimatka lummavaid vaateid karjääri kõrgematest tippudest, kanuumatka elamusi müstilistel kanalitel, elevust tekitavaid hetki kanalite ületamisel köitel, tõukeratta mõnusat veeremist, räätsamatka erutavaid momente Hiiesoo õõtsikutel.

Esimese lihtsamat sorti kahepäevase proovimatka Aidus saab teha juba 18.–19.mail. Rohkem infot SIIT.

Adrenaliiniküttidele pakutakse Alutaguse matkaklubis kaljuronimist ja laskumist 27 m kõrguselt paetornilt. Rohkem infot SIIT.

Siiski, ka see pole veel kõik. Inimestele, kes vett ei joo ja jala ei käi, pakub motoriseeritud seikluselamusi Alutaguse matkaklubi hea koostööpartner Adrenaator Grupp OÜ.
Karjääri-, ATV- ja off-road-safarid ei jäta külmaks ka kõige nõudlikumat seiklejat. Rohkem infot SIIT.

Alutaguse matkaklubi missioon on luua ja pakkuda võimalusi tegeleda piirkonna lastel, noortel ja täiskasvanutel matkamise kui spordialaga. Treeninguteks vajalike õppealade, -rajatiste ja -vahendite tagamine eeldab finantssuutlikkust. Selle tagamiseks pakubki Alutaguse matkaklubi teenusena erinevaid põnevaid matku ja matkatehnikal põhinevaid seiklusi.

Tellides Alutaguse matkaklubilt matka või seikluse, toetate matkaspordi harrastustegevust: matkaringide lastele ja noortele ning matkatreeninguid peredele ja täiskasvanutele.

Piltide autorid: Mai Vahtrik, Anne-Ly Ferśel, Ingrid Kuligina

Jaga
Kommentaarid