Muusikud rõhutavad plastkõrte vastases klipis, et plastik on kohe ajalugu ning tähelepanu tuleks pöörata meie keskkonnale. Üleskutses julgustatakse inimesi plastikkõrtest loobuma, sest täiskasvanud inimesel ei ole joomiseks joogikõrt vaja, veel rõhutati fakti, et plastik saastab meie keskkonda.

"Kõrred ei ole see ainuke mure, tegelikult on mure kõiges ühekordsetes plastikus, mis toodetakse maailmas. Aga see on see koht, kust võiks pihta hakata," arutles 5miinuse räppar Sir Lancelot ETV saates "Terevisioon".

Ta lisas, et kõrte ärakaotamine ei tee kellelegi väga liiga ka. "See on selline väike ja suhteliselt mõttetu asi, aga loodust säästab teiselt poolt väga palju," arutles muusik.

Euroopas kasutatakse aastas 36 miljardit plastkõrt, mis lagunevad looduses mitusada aastat. "Me ise sööme need sisse läbi kalade. Nad satuvad ookeanitesse, meredesse ja sisuliselt meie toidulauale. Siin on küsimus, et milles need kalad süüdi on," arutlesid 5miinuse liikmed.

Genka on lisanud enda nõudmistesse veel palve hoida üritus, kus tema esineb, plastikust ühekordsete nõude vaba.

Praeguseks on meelelahutusvaldkonnast "Kõrrevaba" kampaaniaga liitunud ka Pluuto, Shanon, NOËP, Inga Lunge, Inga Tisler ning Grete Paia.