Süsteem iseenesest on lihtne ja mugav, kassade juures olevatelt ekraanidelt on võimalik valida endale sobiv tubakatoode, see väljastab kviitungi. Selle saab anda kassapidaja kätte või kasutada iseteeninduskassat. Kui suundud kassapidaja juurde, viib klassikalisel moel vanusekontrolli läbi tema. Kviitung skannitakse koos teiste ostetud kaupade triipkoodidega läbi ja lõpus saad ostutšeki. Sellega saad suunduda suitsuautomaadi juurde, kust kohast väljastab masin sinu ostud.

Kõige innovaatilisem osa toimib aga iseteeninduskassas. Seal on samuti ekraanil valikus tubakatoodete menüü. Soovides osta vanusekontrolli nõudvaid tooteid antakse kliendile valik, kas kutsuda müüja või läbida automaatne vanusetuvastus. Kui valida automaatne, siis läheb tööle kaamera, mis peaks tuvastama kliendi vanuse. Kui kõik on korras, saab taaskord kviitungiga suunduda väljastusautomaadi poole, kust näiteks soovitud tubakatooted kätte saab.

Kuu alguses välja saadetud pressiteates teatati, et automaatseks näotuvastuseks tuleb valmis olla kõigil alla 29-aasta vanustel. Süsteemi kontrollimiseks võtsime kaasa kaks teismelist, 14-aastase neiu ja 15-aastase noormehe. Siis aga juhtus midagi ootamatut, mis tuli kõigile osapooltele üllatusena.

Vaata süsteemi tutvustust ja ootamatut olukorda lähemalt ülalpool olevast videost!