"Esmaspäeval jõudis meie sorteerimiskeskusesse postikonteiner Hiina saadetistega, mis on teele pandud kevadel. Saadetised jõuavad lähipäevadel saajateni!" teatas Omniva eile õhtul sotsiaalmeedia vahendusel.

Omniva meediasuhete juht Mattias Kaiv ütles, et põhjus, miks saadetised nõnda kaua teel olid ning rahvusvahelises tarneahelas ekslesid pole teada. Kaivu sõnutsi oli saadetisi konteineris kokku ligi 500.

"Selle üle, milliste kanalite kaudu ja mis kiirusega kaup Eestisse jõuab, pole Omnival kontrolli, vaid seda otsustab kauba saatja. Meie ülesanne on Eestisse jõudnud saadetised võimalikult kiiresti saajateni toimetada, mida oleme ka teinud," kinnitas Kaiv.

Postikonteiner saabus Kaivu sõnul Eestisse postikonteiner Kolumbiast. "Kus saadetised vahepeal liikunud on, pole samuti teada, kuna tegemist pole registreeritud saadetistega. Saadetiste teele panemise aja ning päritolu (Hiina) tuvastasime pakkide aadresskaartidelt ning postitemplitelt," rääkis ta.

"Õnneks nii mastaapseid tarneeksitusi esineb harva ja üldjuhul varieerub Hiina saadetiste tarne pooleteisest nädalast kuni kahe kuuni," teatas Omniva.

Lisaks soovitab Omniva mõelda juba praegu jõulupakkide tellimisele, kui need on plaanis tellida kaugematest riikidest.