"Tähelepanu! Hetkel on levimas libaloos, mille kaudu oleks justkui Rimi klientidel võimalik võita iPhone 11. Me ei ole sellist loosi korraldanud ning vältige selles osalemist," annab Rimi Facebookis teada.

Nutitelefonis on avanenud aken, mis väidab, et inimene on võitnud uue nutitelefoni. "Täna on teie õnnepäev. Täna olete üks kümnest õnnelikult valitud kliendist, kellel on võimalus võita iPhone. Peate lihtsalt ära arvama õige kingipaki. Teil on kolm proovimist, palju õnne!" seisab kirjas libateates.

Postituse kommentaarides teatavad inimesed, et sama petuskeem on nendeni jõudnud ka Omniva poolt. Mitu inimest tunnistavad, et on pettuse ohvriks langenud, üks neist kaotas lausa 60 eurot.

Nagu fotolt näha, on tegemist internetilehitsejas avanenud aknaga. Aadressiribale vaadates on selge, et see pole Rimi koduleht.

Internetis tuleb igasuguseid võiduteateid nähes olla äärmiselt skeptiline, mitte mingil juhul ei tohi sellisel juhul kusagile sisestada enda pangakaardi andmeid. Kui telefon näitab hoiatust, et tegemist on tasulise tehinguga, tasub samuti koheselt asjast loobuda.

Sellistes olukordades tasub säilitada kaine talupojamõistus ja juhinduda vanast tarkusest: kui miski paistab liiga hea, et tõsi olla, siis enamasti see seda polegi.

Turvalisusest internetis ostmisel loe ka SIIT ja SIIT!