Kolmapäeval oli bensiin 95 liitrihind tanklates alla 1.4 euro, siis nüüd kerkis see mitte lihtsalt üle 1.4 euro liitri kohta, vaid jõudis samale tasemele, mis on kevadine rekordhind.

Neste Eesti AS turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste ütles detsembri alguses Kasulikule, et viimase aja hüppelise hinnatõusude järel saabus neile palju küsimusi. "Nagu oma varasemates kommentaarides välja tõime, oli hinnatõusu taga peamiselt kohalik konkurents ning kerge mõjutusena ka kütuste sisseostu hindade kallinemine," lisas ta.

Kütuse hinnad olid Sülluste sõnul Eestis sügisel madalamal kui ostuhinna järgi oleks pidanud olema ning tol esmaspäeval toimus nii-öelda turu taastumine. "Kuna hinnatõusule eelneval päeval olid hinnad piltlikult öeldes põhjas, andis hindade korrigeerimine hinnatõusule ka varasemast suurema amplituudi. Ehk sisuliselt hinnatõus ei olnud normaalsus, vaid konkurentsist tingitud," põhjendas ta.

Kõige kõrgem bensiin 95 hind oli Eestis Kasuliku andmetel 2012. aastal, kui kütuseliitri eest tuli välja käia 1,459 eurot. Eelmisel aastal kerkis hind 1,439 euroni, tänavune lagi 1,429 eurot liitri eest.

Vaata videost, mis on kütuse hinnamuutuste taga: