Eesti Gaasi juhatuse liikme Kalev Reiljani sõnul on Soome gaasiturg väga suurtes muutustes. "Vaba turu tekkest ja toimuvatest muutustest võtab kõige suurema võidu gaasi suurklient Soomes, oma positiivne mõju on sel ka Balti riikide gaasiturule," sõnas Reiljan.

"Senisest suurem, nüüd juba nelja riiki - Soomet, Eestit, Lätit ja Leedut - ühendav gaasiturg loob paremaid võimalusi kõikidele turuosalistele ning kiirendab innovatsiooni," tähendas Reiljan.

"Eesti Gaas on terve lõppeva aasta aktiivselt tegelenud Soome turu ja uute klientide võitmisega, meie järgmine eesmärk on lähimas tulevikus olemasolevat positsiooni kahekordistada ning saavutada Soome maagaasiturust viiendik," lausus Reiljan.

Eestis avanes gaasiturg 2007. ning Lätis 2017. aastal. Lätis ulatub Eesti Gaasi turuosa kümnendikuni. Alates uuest aastast on Eesti Gaas Soome ja Balti riike ühendava gaasibörsi GET Baltic ametlik, ainus Eesti päritolu turutegija ehk market maker.

Eesti Gaas tarnib klientidele maagaasi nii torugaasi, surumaagaasi (CNG) kui veeldatud maagaasi (LNG) kujul ning haldab riigi suurimat gaasivõrku. Lisaks toodab ja müüb ettevõte elektrit ning arendab erinevaid energiatootmislahendusi. Kontsernil on kokku 50 000 klienti ja 240 töötajat. Välisturgudel kasutab Eesti Gaas kaubamärki Elenger.