Kinnisvara24 tootearendus- ja turundusjuhi Laura Tammeoru sõnul on Tallinna erinevates piirkondades praegu väljaüürimiseks pakkuda 680 korterit, 25 maja ja 12 majaosa. Parima üüritootlusega asumites on välja üüritavaid kortereid aga vähe – Pae asumis 4 ja Sitsis 9 korterit.

„Üüritootlus on kõrgem nendes piirkondades, kus korterit osta on odav, kuid üürihind on võimalik määrata keskmine või kõrge, sest välja üüritavaid kortereid on vähe. Neis piirkondades ei jää korter tühjana seisma, kuna üürnikel on vähe valikuid,“ selgitas Tammeorg pressiteate vahendusel.

Korterite üüritootluse arvutamiseks jagatakse aasta üüritulu korteri hinnaga. Analüüs on tehtud kinnisvara pakkumishindade põhjal ja näitab eelkõige oodatavat üüritootlust. Tegelik üüritootlus sõltub konkreetsetest tehinguhindadest, mis võivad Tallinnas vanemate korterite puhul olla kuni viiendiku võrra soodsamad kui kuulutuste hinnad. Uusarenduste puhul on pakkumiste ja tehingute hinnavahe väiksem. Lisaks mõjutavad üüritootlust kinnisvara halduse- ja amortisatsioonikulud, majandustsüklid ning paljud muud tegurid.

Üürikorterite puhul tuleb vaadelda nii lühiajalist kui ka pikaajalist tootlust, mis võib piirkonniti erineda: „Sitsi ja Pae asumid on arenemisjärgus ja sinna saab täna korteri soetada mõistliku hinnaga ning panna selle koheselt üüritulu teenima. Samal ajal näiteks kesklinna, vanalinna ja Kalamaja korterid maksavad rohkem ega teeni koheselt nii kõrget üüritootlust, kuid pikas perspektiivis võib olla tegemist kasumlikuma investeeringuga,“ lisas Tammeorg.

Graafik näitab populaarsemaid Tallina linnaosade asumite oodatavaid üüritootlusi protsentidena, võttes arvesse hetkel Kinnisvara24.ee portaalis aktiivseid kuulutusi.