Täna pärastlõunal maksis Brenti barrel 32,91 dollarit, olles kerkinud 9,92% ning USA West Texas Intermediate’i barreli hind oli eilsest 4,82% kõrgem ning maksis 26,54 dollarit, kirjutab USA populaarne investorite kanal CNBC.

„Meie nägemus on, et Brenti hind kukub aprillis umbes 10 dollari tasemele ja jääb tõenäoliselt sinna kogu teiseks kvartaliks,“ tõdes IHS Markiti energeetika asepresident Victor Shum.

„On väike võimalus OPEC+i kokkuleppeks, mis päästaks toornafta Covid19 rünnakust,“ tõdes ta. „Igasugused jutud suurtest kärbetest on tõenäoliselt liiga vähe ja liiga hilja,“ lisas ta.

Selle aasta algusest on toornafta tuletisehingute hinnad kukkunud enam kui 50%, põhjustatuna Saudi-Venemaa hinnasõjast ning koroonaviiruse pandeemiast tingitud nõudluse langusest.

Saudi Araabia ja Venemaa vahendajat mängida üritanud USA president Donald Trump lausus eile, et ootab naftatatootjatelt 10-15 miljoni barreli suurust tootmise kärbet. Saudi Araabia kutsus pidama erakorralist OPECi ning liitlaste kohtumist, mida Reutersi andmetel on toetanud ka Iraak.

Sellele vaatamata kinnitas Sum, et kuna mõlemad poolel toodavad päevas 10-11 miljonit barrelit, siis on väga ebatõenäoline, et Saudi Araabia nõustub sellise suure kärpega, ka koos Venemaaga.
„See tähendaks, et Saudi Araabia ja Venemaa peaksid oma tootmist vähendama 50% või rohkem. See näib uskumatuna,“ lausus ta.