Täna kell 13:30 langetas Circle K oma teenindusjaamades ja automaatjaamades mootoribensiini ja LPG jaehindu.

Uued mootorikütuste jaehinnad on Circle K jaamades järgmised:

  • mootoribensiin 95 miles 1,199€/L,
  • diislikütus D miles 1,239 €/L,
  • LPG 0,599€/L.

Peagi oli näha, et konkurendid tulid hinnalangetusega järele ning kella 15 ajal olid samad hinnad juba erinevates suuremates tanklates.

Maailmaturu hinnad jõuavad postile

Neste Eesti turundus- ja kommunikatsioonijuhi Risto Sülluste sõnul on hinnalanguse taga toornafta hindade alanemine maailmaturul, mille mõju on nüüd jõudnud ka Neste tanklate hindadesse.

„Olukord on samasugune ka Eestis, kus bensiini vähenenud nõudlusest tingituna on märtsikuuks sisse ostetud toodete laopäevad pikenenud ning sellest tulenevalt on märtsikuu keskmise hinnaga ostetud bensiini laovaru jätkunud ka aprillikuusse. Eeltoodust tulenevalt on mootoribensiini maailmaturu hinnale võimalik reageerida just nüüd. Märtsikuus langesid mootorikütuste hinnad Circle K teenindus- ja automaatjaamades kokku 12 l/s,“ ütles Circle K mootorikütuste müügidirektor Raimo Vahtrik.

Väiksed tanklad müüsid juba enne soodsamalt

Mõned väiksemad tanklaketid on aga kütust pidevalt suurtest konkurentidest odavama hinnaga müünud. Näiteks Jetoili Kristiines asuvas tanklas on bensiin 98 maksnud 1,189 juba mõnda aega, diisli eest küsib Jetolil 1,159 eurot. Need hinnad kehtisid samal ajal, kus suured ketid küsisid bensiini eest umbes 1.24 eurot.

Teine väiksem kett, kes paremaid hindu pakub on Krooning, nende Tutermaa tanklas maksab bensiin 95 1,189 eurot ja diisel 1,179 eurot.

“Enamikes maailmaturu situatsioonides on meie hind tõesti parem ja see ilmselt lähtub väiksemast kulubaasist ja kasumiootusest,” kommenteerib Kasulikule Jetoili juhatuse liige Virgo Arge. “Meil ei ole kohustust pidada üleval suurt infrastruktuurivõrgustikku, ega kaasnevat inimkapitali.”

“Ilmselt kütuseturust teadlikumad erakliendid on meid juba üles leidnud ja ootame enda juurde ka teisi heast hinnast huvituvaid eraisikuid,” lisab ta.