Ühistransport toetab harilikult kümnete tuhandete pealinlaste argielu. Eriolukord on aga bussid ja trollid pea tühjaks imenud.

Meie videoreporteri kaamera ette jäi paari tunni jooksul käputäis reisijaid. Kui välja arvata krimifilme meenutav turvalint eraldamaks juhti ja sõitjaid, siis tundub trammisõit igati tavapärane - kui oleks pühapäeva hommik. See hetk õndsat vaikust enne kui pealinn ärkab. Laiutada annab julgelt, mitmed peatusevahed mööduvad uhkes üksinduses. On aga kesknädal ja kell on 15.

Neid üksikuid, kel on kuhugi minna, on vanu ja noori. Keegi laseb saial hea maitsta, teised mudivad desoainega üle valatud sõrmedega telefone. Üks proua koob. Sealjuures on distantsi hoidmise trips-traps-trull täies hoos, reisijad ei kibele üksteise külje alla istuma.

Tallinna Linnatransport AS-i sõnul tagatakse 2+2 distantsi nõude täitmine sõitjatele tänu sellele, et sõidugraafikuid pole muudetud. Samas tähendab see, et kui suurem osa pealinlasi töötab täna erandkorras kodust, on enam kui 1300 ühistranspordijuhti tööpostil nagu ikka. Muide, juhid olla igati terved.

Numbrite keel kinnitab videos nähtut - Tallinna liinide kasutamine on kuu ajaga langenud 80%.

Hea lugeja, kas kasutad ühistransporti tavapäraselt või eelistad alternatiive? Anna kommentaarina teada!