“Igale koolilapsele arvuti” algataja Kätlin Rohilaid-Aljaste sõnul on initsiatiiiv levinud kiiresti üle Eesti. “Meil on kohalike koolidega välja kujunenud meeldiv ja operatiivne koostöö ning antud juhul on väga hea meel, et Saaremaale jõuavad arvutid just Saaremaalt pärit ettevõtja toel,” ütles Rohilaid-Aljaste

Richard Tomingas liitus 2019. aasta alguses asutatud MTÜ Vöimalus initsiatiiviga. Vöimaluse tegevjuhi Merit Trei sõnul on asutajad esimesest päevast alates pidanud oluliseks, et Vöimaluse kaudu Saaremaa elu toetuseks loodud fond oleks avatud ja suudaks kaasata uusi toetajaid. “Meil on väga hea meel, et Richard Tomingase ja kodanikualgatuse “Igale koolilapsele arvuti” koostöös jõuab oodatud toetus Saaremaa peredeni. Vöimalus jõuab lähipäevil ka tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute registrisse, mis loob eeldused ka suuremate annetuste vastuvõtmiseks otse ettevõtetelt. Merit Trei sõnul kavatseb Vöimalus uue taotlusvooru välja kuulutada maikuu esimesel nädalal. “See, mis praegu toimub, meie tegevust ei mõjuta, pigem vastupidi”, ütles Trei.

“See konkreetne algatus on hea näide, mis juhtub, kui pead ja seljad kokku panna ning lihtsalt tegutsema asuda. Kehtib nii arvutite kui ka mistahes muu teema kohta,” kirjeldas Lastekaitse Liidu esindaja Kristi Märk, kes kutsub üles märkama nii inimesi kui olukordi meie ümber. “Ühtlasi ei tasu unustada, et sama oluline, kui see, mida üheskoos teha suudame, on igaühe isiklik panus,” lisas ta lõpetuseks.

“Igale koolilapsele arvuti” kodanikualgatus sündis eriolukorra alguses. Eesmärgiks sai tagada distantsõppes osalevatele lastele koolitööks vajalik arvuti ja abistada peresid, kus pole õpilastele kasutamiseks mitte ühtegi arvutit või on neid kolme koolilapse peale vähem kui üks ning perel endal on raskusi, et neid seadmeid soetada. Alates 15. aprillist toimub ettevõtete ning kohalike omavalitsuste vahelise info keskne koordineerimine MTÜ Lastekaitse Liit kaudu.

*

NB! Delfi koostöös Tallinna linnaga püüab Eestit tabanud eriolukorra ja probleemide ajal viia kokku pealinna abivajajaid- ja pakkujaid. Osale sinagi aktsioonis “Seljad kokku”!

Täpsemad reeglid:

1. Delfi pakub võimalust kõikidele töö- ning abivajajatele või -pakkujatele endast märku anda.
2. Blogisse saavad postitada registreeritud identifitseeritavad kasutajad.
3. Kõik avaldamisele minevad postitused on moderaatori poolt modereeritud.
4. Postitus peab sisaldama probleemi või abi pakkumise kirjeldust, piirkonda, inimese nime ja kontaktandmeid (e-mail ja/või telefoninumber), mille kaudu saab abivajaja või abipakkujaga ühendust.
5. Keelatud on postitada kellegi teise andmeid või tekitada postitusega kellelegi kahju.
6. Igas postituses ja üleskutses tuleb lähtuda valitsuse antud kehtivatest korraldustest.
7. Delfi ei vastuta postituste aegumise või adekvaatsuse eest.
8. Kuulutusi avaldatakse järgmistel kellaaegadel: 09.00, 12.00, 15.00, 18.00 ja 21.00.