Mitmeid kuid vaikuses seisnud Tallinna sadama D-terminal oli täna elevust ja ootusärevust täis. Teisele korrusele koguneti, et minna üle pika aja jälle Soome ja ka vastupidi - mööda koridore ja eskalaatoreid liiguti esimesele korrusele, et naasta koju.

Tallinki suure rohelise laevaga naasis umbes kuussada reisijat, kellest paljud olid mõni kuu tagasi teinud valiku: jääda Soome tööle, kuid teadmata, millal tekib võimalus koju naasta.

Võrreldes harjumuspärasega oli üht-teist piiril siiski teisiti. Piirivalve kontrollis ja andis nõu, et kõik paberid oleksid korras. Piiri peal oli punkt, kus soovijad said anda soovi korral koroonatesti. Nii, nagu üle lahe töötavad Soome kolleegidega koos Eesti piirivalvurid, olid ka põhjanaabrite ametikaaslased Tallinnas siinsetele abiks.

Reisimine on lubatud valitsuse korraldusega neile, kelle Eestisse saabumise eesmärk on töötamine või muude lepinguliste kohustuste täitmine, kes õpivad Eestis registreeritud õppeasutuses või tulevad Eestisse vältimatul perekondlikul põhjusel.