Kõikide Tallinna tänavatel tõukerattaid pakkuvate operaatorite hinnakirjas on sõiduminut 0.15 eurot. Vahe tuleb sisse aga sõidualustustasudega, samuti on pisut erinevad piirkonnad, kus on võimalik tõukeratastega sõita.

Tuul

Esimesena jõudsid sel hooajal Tallinna tänavatele kodumaised tõukerattad nimega Tuul. Tuule teeb eriliseks see, et nende tõukerattad on algusest lõpuni toodetud Eestis. Esimestel päevadel pakkus ettevõte tutvumishinda -50 protsenti, kuid nüüd on sõidualustustasuks 1 euro ning sellele lisandub iga sõidetud minuti eest 0.15 eurot.

15 minutit sõitu = 3.25 eurot

Bird

Nädalavahetusel ilmusid teisena Tallinna tänavatele USA ettevõtte Bird tõukerattad. Nende hinnaks on sarnaselt eelmisele 1 euro sõidu alustamise eest ning 0.15 eurot sõiduminuti eest.

15 minutit sõitu = 3.25 eurot

Bolt

Juba eelmisel aastal tuttavaks saanud Bolt tõi oma tõukerattad jõudsid tänavatele sel kolmapäeval. Bolt uuendas võrreldes eelmise aastaga oma tõukerattaparki ning pakub kasutamiseks Ninebot MAX mudeleid. Bolt pakub renditeenust teistest soodsama sõidualustustasuga, mille eest tuleb välja käia 0.50 eurot, sõiduminuti eest tuleb maksta samuti 0.15 eurot.

15 minutit sõitu = 2.75 eurot

Piirkonnad erinevad

Erinevate pakkujate piirkonnad erinevad veidi, kuid kõigi piirkonnad on võrreldes eelmisel aastaga veidi suuremad. Täpsemate alade nägemiseks tuleb uurida neid lähemalt juba konkreetses rakenduses.

Kõige laiemat ala tõukerataste kasutamiseks pakub hetkel Bolt, kelle ala ulatub ühelt poolt peenikeste ribadena Haaberstini ja TTÜni. Erisusena võrreldes teistega on võimalik sõita ka Peetrisse. Lisaks Tallinnale pakub Bolt alates eelmisest nädalast tõukerataste renti ka Tartus.

Bird piirdub laias laastus Kesklinna, Uue maailma, Kalamaja ja osaga Põhja-Tallinnast. Samuti on võimalik sõita välja Pirita sadamani.

Tuul ulatub samuti Haabersti ja TTÜ juurde, samuti saab sõita Pärnu maanteele ning Piritale.

Tallinnas saab tõukeratastega liikuda maksimaalselt 20 km/h, kuid iga sõitja peab seejuures veenduma, et valitud kiirus oleks talle endale ja teistele liiklejatele ohutu. Teatud alades, näiteks vanalinnas, on tõukeratta maksimaalne kiirus automaatselt piiratud, et liiklemine oleks ohutum. Samas näiteks Reidi teel on lubatud kiirus 25 km/h, sest seal on rohkem ruumi ja eraldi jalgrattateed. Elektritõukeratastega on soovitatav liigelda jalgrattateel või selle puudumisel kõnniteel.

Sõidu lõppedes saab kasutaja ratta parkida mõnda ohutusse kohta nii et see ei takistaks liiklust, soovitatavalt jalgrattaparkla lähedusse. Täpsed alad, kuhu tõukeratast jätta võib, on rakendustes oleval kaardil tähistatud.