„See pH number võiks olla 7,3 või 7,6 – ülespoole on rohkem aluseline ja alla 7 happeline vesi. Inimene peab valikuid tehes ise väga tähelepanelikult jälgima, millist vett ta joob,” kinnitas Lavi Vesi omanik Tiiu Mölder. Muutused vee loomulikus pH-s viitavad sageli juba toimunud või aset leidvatele protsessidele. Happeline vesi võib viidata vee saastusele, aluseline aga ülemäärasele soolsusele. Sama oluline on vees kaltsiumi sisaldus, mis aitab meil hoida luustikku.

„Koos kaltsiumiga saame veest ka kaaliumi, mis hoiab südamelihase korras. Vee töötlemisel ja filtreerimisel võetakse kõik kasulikud ja kahjulikud ained välja ning hiljem lisatakse vajalikke aineid, kuid see veekooslus on inimese enda kokku segatud,” rääkis Mölder.

Lavi allika vesi tuleb neljakümne meetri sügavuselt ja on juba ammustest aegadest olnud kuulus oma hea mõju poolest tervisele. Kohalikud elanikud on ikka käinud sealt endale vett koju viimas. Selle allika vett pakendataksegi „Lavi Vesi” nime all.

Mölder on lasknud Lavi allika vett põhjalikult uurida ja kiidab selle häid omadusi. „Uuringute põhjal, mida tehti aastatel 2016–2019 ja mille käigus tehti kokku 120 analüüsi, osutus vesi haruldaseks. Puudusid kahjulikud mikroobid ja orgaanilised ained, see on täiesti pestitsiididevaba. Mineraale on sobivalt – ei liiga palju ega vähe. Kaltsiumit parasjagu ja ideaalne pH: 7,35,” selgitas Mölder.

Vett villitakse mugavatesse kott-paunadesse. „Paunade sisematerjalis ei ole BPA-d (bisfenool A) ja see ei eralda joogivette ohtlikke ühendeid, mis on PET-pudelite ebameeldiv külg. Samuti vajab paunade valmistamine ja täitmisprotsess äärmiselt vähe keskkonda saastavat tehnoloogiat. Olgugi et esialgne pilt paunast võib panna asjas kahtlema,” rääkis Mölder uudsest pakendilahendusest. Tema sõnul on nad kõigis oma tegevustes arvestanud loodust säästvate lahendustega. „Meile on väga oluline hoida loodust, sõltume ju loodusest rohkem, kui arvatagi oskame.”

Kui palju puhas vesi meie tervist mõjutab ja kuidas targalt vett tarbida, selgub juba „Elustiili” saadet kuulates. Tiiu Mölder räägib, mis pani teda elus kannapööret tegema.

Kuula saadet!

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid