Swedbanki erinevaid valdkondi juhtinud Ilisson nimetati haridus- ja teadusminister Mailis Repsi poolt ametisse viieks aastaks ja ta alustab tööd 10. augustil.

6900-eurose kuupalgaga Ilisson teenib rohkem kui peaminister Jüri Ratas, kelle töötasu on alates tänavu aprillist 6661 eurot. Ülejäänud ministrite kuupalk on peaministrist umbes tuhat eurot väiksem. Ratasega võrdselt ehk 6661 eurot teenib ka president Kersti Kaljulaid.

Haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsioonijuht Tarmu Kurm põhjendas Ilissoni palka väitega, et Ilissoni kui ameti peadirektori vastutus on olulise asutuse loomisel ja eestvedamisel väga suur.

"Senisest neljast asutusest, kus olid eraldi juhid, saab ühe peadirektoriga üks asutus. Peadirektoril on kõnealuse suurusega töötasu – see lepiti kokku palgaläbirääkimiste käigus," lisas Kurm.

Ilisson tegeles alates 2005. aastast Swedbankis jaepanga, turunduse ning digitaalsete teenuste kasutuselevõtu juhtimisega. Aastatel 2011-2016 oli ta panga juhatuse liige. Varasemalt on Ilisson juhtinud kindlustusettevõtteid ja koordineerinud Hansapanga turundustegevusi. Ulla Ilissonil on magistrikraad ärijuhtimises Tallinna Tehnikaülikoolist ja hetkel täiendab end IESE ülikooli juhtimisprogrammis.