Porto Franco kinnisvaraarenduse kogumaksumus on 200 miljonit eurot ja arendusprojektiga alustas paari aasta eest ettevõtja Hillar Teder, kes on tänaseks firma üle andnud enda pojale Rauno Tederile. Riigi antava laenu suurus on 39,4 miljonit eurot ja tähtaeg kuni kuus aastat. Intress on 12 kuu euribor pluss kaks protsenti aastas. Lepingutasu moodustab 0,2 protsenti laenulimiidi summast.

Laenulimiit on lubatud kasutusse võtta osade kaupa, iga osa minimaalne suurus on vähemalt viis miljonit ja maksimaalne suurus 15 miljonit eurot.

Laen peab olema tagatud teise järjekoha hüpoteegiga kinnistutele, mis asuvad Tallinnas aadressil Laeva tn T6, Laeva tn 1, Kuunari tn 1 ja Kai tn 4.

Porto Franco juht Rauno Teder on lubanud projekti ehitusprotsessis kasutada vaid Eesti allhankijaid ja pakkudes tööd välismaalaste asemel just kohalikele.

"Juba sõlmitud välismaiste töövõtulepingute lõpetamine ja uute kodumaiste sõlmimine vajab head koostööd ehitust finantseerivate pankadega. Porto Franco on koroonakriisi ajal vahetanud välja kõik välismaised töövõtjad Eesti töövõtjate vastu - tänaseks on kõik vanad ehitus- ja tarnelepingud lõpetatud. Et anda tellimusi kohalikele tootjatele, vahetasime välja ka fassaadi- ja klaasitarnijad Eesti omade vastu. Sellisel viisil loome kriisi sisenevas ehitussektoris 400-500 uut töökohta kohalikule tööjõule ja anname tööd 150-200 töölisele Eesti tehastes," edastas Teder pressiteates.

Hillar Teder on üks suurimaid erakondade rahastajaid Eestis, veel tänavu teises kvartaliski toetas Teder Isamaad 30 000 euroga, Keskerakonnale annets ettevõtja mullu viimases kvartalis 50 000 eurot.