UG Investeeringud on ettevõtja Kristjan Rahu investeeringuid haldav valdusfirma. Kristjan Rahu sõnul tingis UGI kasv vajaduse leida valdusfirmale juhataja. „Lisaks tippjuhi kogemusele on Valdur Laidil meiega ühine vaade ettevõtluse arengusuundadele ning meil on hea meel, et ta nõustus UGI-ga liituma. Lõplikult leppisime kokku kaks nädalat tagasi," sõnas Rahu.

UGI suurim investeering on osalus energiakontsernis Utilitas, grupp omab lisaks enamusosalusi AS-is Ühisteenused, termopuitu ja saunamaterjale valmistavas AS-is Thermory ja start up-projektidesse investeerivas ettevõttes Lemonade Stand, mis omakorda on investeerinud paarikümnesse ettevõttesse.

Valdur Laidi sõnul kaalus ta maksu-ja tolliametist lahkudes kahe ettepaneku vahel, mis mõlemad olid pärit eraettevõtlusest. „Mind paelub UGI strateegiline vaade, mille üheks fookuseks on keskkonnamõjude vähendamine. Ettevõtte investeerimishorisont on pikaajaline ja keskendub heas koostöös tegevjuhtkondadega ettevõtete arengule ning väärtuse kasvule. Kindlasti oli üheks argumendiks fakt, et UGI esindab Eesti erakapitali, mis usub Eesti majanduse ja laiemas vaates kogu ühiskonna arengusse," ütles Laid.

Valdur Laid on alates juunist 2017 kuni praegusen MTA peadirektor. Enne MTA-d töötas Valdur aastatel 2012-2017 Telia Soome üksuses, neist viimased neli aastat selle tegevjuhina. Aastail 2002-2012 oli ta Elion Ettevõtted ASi juhatuse liige ning alates 2004. aastast Elioni juhatuse esimees.

Kristjan Rahu firma UG Investeeringud müüs 2018. aasta lõpus enamusosaluse kaugküttefirmas Utilitas Austraalia ettevõttele First State Investments. Ettevõtte omanikud teenisid tehingu pealt 320 miljonit eurot.

Rahu kinkis ka igale ettevõtte töötajale 50 000 eurot, millest pärast maksude maha arvestamist said nad kätte umbes 30 000 eurot. Kuna Utilitase töötajate arv on 260 inimest, tegi see kokku 13 miljonit eurot.

UG Investeeringud investeerib jätkusuutlikesse ja ekspordipotentsiaaliga ettevõtetesse tööstussektoris, infrastruktuuri- ja kommunaalvaldkonnas ja mujal.