Esmaspäevast ajutiselt puhkusele saadetud Silja Europa pardal avati selleks nädalavahetuseks eksklusiivne ujuvkaubamaja. Laevafirma pakub võimalust eelregistreeritud külastajatele külastada D terminalis asuvat laeva poode ning restorane.

Tallink Grupi kommunikatsioonijuhi Katri Linki sõnul on kokkuvõtete jaoks hetkel veel veidi vara. "Aga nii palju oskan hetkel öelda, et võimaldasime osalemisele registreerida 2-tunniste ajavahemike kaupa kõigiks päevadeks. Ajavahemikus oli kohti 600-800 vahel. Reede lõunaks olid kõik ajavahemikud täis broneeritud," rääkis ta.

"Praeguse seisuga ei oska ma kahjuks veel öelda, kas kõik, kes registreerisid, ka kohale tulid. Aga esmapilgul on nädalavahetus olnud meie vaatest edukas, seda nii külastatavuse kui ka ohutuse seisukohast," kinnitas Link.

Link rääkis, et ohutuse tagamiseks jagati külastajatele tasuta maske, piirati külaliste arvu, lisaks on erinevaid teenuseid üle suure laeva hajutatud.

"Väga populaarsed on olnud ka meie brunch, kohvikud, mis pakuvad Starbucksi kuulsat kohvi, kui ka kaptenisilla külastused," tõdes Link.

"Homme teeme kokkuvõtted ja seejärel vaatame, kas selliseid nädalavahetusi korraldada veel," lisas Link lõpetuseks.

Täna on kaubamaja avatud veel kella 17.00ni.

Kasutusel on hulk meetmeid ohutuse tagamiseks

Ilma broneeringuta külalisi pardale ei lubata. Igas ajavahemikus lubatakse pardale vaid piiratud arv külalisi, et terminalis ja laevas oleks võimalik tagada tänastele ohutusnõuetele vastav distantsihoidmine.

Võimalikult suure külaliste hajutatuse tagamiseks, on laevas kõigil kolmel päeval avatud pardakauplused, restoranid, baarid, kohvikud ja Hera ilusalong. Eelregistreerimisega on laevas võimalik nautida mõnusat hommiku-või lõunaeinet. Laeval pakuvad meelelahutust trubaduurid, teadusteater Kolm Põrsakest ning väikestes gruppides on võimalik külastada ka kaptenisilda.

Laevale pääsemiseks tuleb kinnitada, et ollakse terve ning haigusnähtudeta. Viirusnähtudega isikuid pardale ei lubata. Rahvarohketes kohtades terminalis ja laevas on soovitatav kanda näomaski kui pole võimalik teistest külalistest hoida soovitatavat distantsi ning terminalis ja pardal on soovitatav kasutada olemasolevaid kätepesu ja desinfitseerimisvõimalusi.