Eelmisel aastal hüvitas PZU puude tekitatud kahjusid ligi 30 000 euro eest ning tänavu registreeriti lisaks septembrile palju kahjusid ka juulis.

Varakindlustuses on peamiselt tegu kahjudega, kus murdunud puu või suur oks on lõhkunud maja, piirdeaia või auto. Õnneks on haruldased juhtumid, kus kukkuv puu vigastab inimest. Seetõttu tasub kõigepealt endal perioodiliselt hinnata oma kinnistul või selle naabruses olevate puude seisukorda ning vajadusel kutsuda kohale ekspert, kes puud üle vaatab,“ ütles PZU varakahjude grupi juht Marge Habakukk. Sellisel juhul on võimalik tormi kahjusid ennetada ja ohtlikud puud eemaldada.

„Ka naaberkinnistule kukkuv puu võib kaasa tuua suuri kulusid. Isegi kui kindlustus kannatanu kahju katab, võidakse esitada nõue „süüdi“ oleva kinnistu omanikule. Vastutuskindlustuse puudumisel tuleb kahju omast taskust kinni maksta, lisaks ebameeldivustele naabrisuhetes,“ lisas Habakukk.

Kuna sügisel ei ole tormid haruldased, siis praegu tasub õued ka muus osas üle vaadata. „Näiteks batuute ei kiputa maa külge kinnitama ning need lähevad suuremate tormidega üsna kergelt lendu,“ lisas Habakukk. Ka aiamööbel, kerged ehitusmaterjalid ning muud lahtised esemed lähevad tugeva tuulega väga lihtsalt lendu.