Õunamahla tegemine talgute korras on tegelikult mõnus tegevus: aja sõbrad kohale, korralda puu otsa õunad ja räägi ilmataadiga läbi, et õues oleks ilus sügisene kuid soe ja päikesepaisteline ilm. Täpselt nii me tegimegi: sõbrad olid kohal, õunu oleks jätkunud tervele armeele ja ilm oli nagu kataloogist valitud.

Igat sorti hoidiste tegemine on üldse mõnes mõttes üks nendest viimastest võimalustest suvega hetkeks veel tõtt vaadata, sest üldiselt lähevad ilmad järjest jahedamaks. Kuna õunamahla tegemine toimub enamasti õues, proovitakse seda tegevust ajastada enam-vähem viisakaks ilmaks. Ja kui näkkab, siis ongi see hea koht vaadata veel enne sügislehtede langemist üle suvilahoov ja meenutada hea sõnaga lahkuvat suve.

Aga kuna õunamahla jaoks on vaja ka kotte, kuhu seda villida ja milles säilitada, seadsime enne talgute algust sammud Prismasse. Ja see ei ole nüüd üldse kriitika aga mahlakottide asukoht on vist küll Prisma kõige paremini hoitud saladus. Enne nende leidmist jõudsin mitu riiulivahet riideid üle vaadata (ikka veel on soodukad!) ja peaaegu ka osta, kuni lõpuks mahlakotte silmasin. Nad olid lihtsalt niivõrd osavalt silma alt ära pandud – teiste purkide ja säilituskottide ees riiulil, kõige madalamal. Ometigi ei takistanud see neid leida ja neisse kokkuvõttes ka 100 liitrit mahla sisse kallata.

Prismale tahaks edasi öelda, et pange järgmistele mahlapressijatele mingi suurem silt välja, et „Sinu mahlapressimise teekonna algus on SIIN!“ ja teistele mahlategijatele – ärge lööge kohe käega ega jookske teise poodi kotikesi otsima. Prismas on nii viie- kui kolmeliitriseid kotte nii, et vähe pole. Aga lihtsalt üles tuleb osata leida see Prisma kõige paremini hoitud saladus. Ja ma nüüd just andsin teile päris hea vihje ka.

Jaga
Kommentaarid