Laeva Silja Europa opereerimine Tallinna-Helsingi liinil peatati ajutiselt alates 21. septembrist koroonaviirusest tingitud reisijatearvu olulise vähenemise tõttu. Laev ei jäänud aga kai äärde jõude seisma, vaid avati septembri viimasel nädalavahetusel kõigile huvilistele laevaga tutvumiseks, ostlemiseks ja Läänemere parimast toiduelamusest osasaamiseks.

„Esimene ostu- ja meelelahutuse nädalavahetus sai klientide poolt väga hea tagasiside ning meie poole on pöördunud kliendid, kes kahjuks eksklusiivsesse „ujuvasse kaubamajja“ septembris ei jõudnud. Suure huvi tõttu oleme otsustanud pakkuda oktoobrikuus uut võimalust tulla tutvuma meie põneva laevaga ning laevapardal pakutavate toitlustus- ja meelelahutusteenustega. Silja Europa on kindlasti laev, mis pakub põnevat avastamist ja mida paljud pole ehk veel külastanud. Hetkeolukorras on selline „kruiis eikuhugi“ harukordne võimalus pakkuda meie reisisõpradele kaudset merereisi elamust,“ ütles Tallink Grupi juhatuse liige Piret Mürk-Dubout.

„Tallinki meeskond ootab teid eeloleval nädalavahetusel „kruiisile eikuhugi“, mille kestel saate koos perega tulla paariks tunniks laeva pardale meeleolukalt aega veetma ja seda uues põnevas keskkonnas. Meil on hea meel oma häid kliente ja laevandussõpru Silja Europa pardal tervitada, pakkuda soodsa hinnaga laia kaubavalikut, uusi maitseelamusi ja mitmesuguseid tegevusi suurtele ja väikestele - mõistagi kõikidele ohutusmeetmetele vastavalt,“ lisas Mürk-Dubout.

Järjekordne ostu- ja elamusnädalavahetus laeval Silja Europa toimub 9.-11. oktoobrini järgmistel kellaaegadel:

  • Reedel, 9. oktoobril kell 17.00-23.00;
  • Laupäeval, 10. oktoobril kell 11.00-17.00;
  • Pühapäeval, 11. oktoobril kell 11.00-17.00.


Võimalikult suure külaliste hajutatuse tagamiseks, on laevas ostunädalavahetuste kõikidel päevadel avatud pardakauplused, restoranid, baarid, kohvikud ja Hera ilusalong. Eelregistreerimisega saab tulla laeva pardale nautima rikkalikku kogu päeva brunchi, laeva restoran Fast Lane pakub hõrku House Burgerit.

Laeval pakub külastajatele meelelahutust DJ. Laupäeval 10. oktoobril ja pühapäeval 11. oktoobril esineb väikestele külastajatele teadusteater Kolm Põrsakest etendustega eesti- ja vene keeles, lisaks on eelregistreerimisega võimalik väikestes gruppides külastada ka kaptenisilda. Juhime tähelepanu, et kaptenisilla külastuste ajad on selleks nädalavahetuseks kahjuks juba täis broneeritud.

Tagamaks koroonapandeemia olukorras kõigi külaliste ohutust laevas, tuleb ostunädalavahetusel osalemiseks teha eelnevalt broneering ning registreerida oma osalemine konkreetsel kellaajal soovitud kuupäeval Tallinki kodulehel: www.tallink.ee/et/ostle . Ilma broneeringuta külalisi pardale ei lubata.

Igas külastuse ajavahemikus lubatakse pardale vaid piiratud arv soovijaid, et terminalis ja laevas oleks võimalik tagada tänastele ohutusnõuetele vastav distantsihoidmine. Samuti jagatakse külastajatele tasuta maske.

Laevale pääsemiseks tuleb külastajatel kinnitada, et ollakse terve ning haigusnähtudeta. Viirusnähtudega isikuid pardale ei lubata. Rahvarohketes kohtades terminalis ja laevas on soovitatav kanda näomaski kui pole võimalik teistest külalistest hoida soovitatavat distantsi, ning samuti on terminalis ja laevapardal olemas vajalikud kätepesu ja -desinfitseerimise võimalused.

Tallink Grupi laevadel on viirusolukorra tõttu kehtestatud ranged hügieeni- ning desinfitseerimise nõuded ja külastajatearvu piirangud tagamaks soovitusliku sotsiaalse distantseerumise võimalusi kõikidele pardal viibijatele.

Klientide jätkuval nõudlusel kaalub ettevõte sarnaste ostu- ja elamusnädalavahetuste korraldamist võimalusel ka edaspidi, mille kohta jagatakse huvilistele informatsiooni ettevõtte sotsiaalmeediakanalite ja veebilehe kaudu esimesel võimalusel.