Avalikuks kasutamiseks mõeldud termokaamerad töötavad peamiselt kahel erineval tööpõhimõttel: temperatuuri mõõdetakse kas silma pisaranurgast või tuvastatud näolt. Pisaranurgast temperatuuri mõõtvate seadmete puhul tuleb inimesi mõõta ükshaaval, näotuvastusega lahendus võimaldab aga mõõta temperatuure ka suurema grupi puhul ning seetõttu sobib just see tehnoloogia avalikes ruumides kasutamiseks.

Paljud asutused on enesele kehatemperatuuride mõõtmiseks seadmed juba hankinud. Kevadel turule ilmunud esimesed lahendused olid küll efektiivsed ja töökindlad, kuid siiski paljude jaoks liiga kallid. Suve jooksul on termokaamerate pakkumine rahvusvahelisel turul mõnevõrra suurenenud ning see võimaldab termokaameraid soodsa hinnaga pakkuda ka Eestis.

WEG termograaf on Eesti juhtiva elektrimaterjalide hulgimüüja W.EG. Eesti OÜ poolt pakutav komplekslahendus, mis koosneb termokaamerast, etalonseadmest ning vajalikku eritarkvara sisaldavast arvutist.

Süsteemi tööpõhimõte on lihtne - termokaamera paigutatakse avalikus ruumis näiteks fuajeesse. Tänu etalonseadmega saavutatavale täpsusele suudab termokaamera määrata ruumis viibivate isikute näod ning kuvada neist igaühe kehatemperatuuri. Kaamera- ja tarkvarapildi saab kuvada mistahes ekraanile ja isegi mobiilseadmesse.

Installeerituna on termograaf ruumis diskreetne ning meenutab pigem tavalist valvekaamerat. Monitoorimisekraan võib asuda ka mõnes teises ruumis (näiteks infolauas, valvuriruumis vms.)

WEG termograafi on mõned nädalad kasutanud Tallinna Pae Gümnaasium. Kooli majandusjuhataja Valentina Didenko ütleb, et on valitud lahendusega väga rahul. “Koolijuhtidele on õpilaste ja töötajate tervise hoidmine esmatähtis”, ütleb Didenko. “W.EG. Eesti paigaldatud termograaf paigaldati kiiresti ja kvaliteetselt ning see töötab täpselt nii nagu lubatud. Samuti oleme rahul ka süsteemi kasutusmugavusega”, lõpetab majandusjuhataja oma kokkuvõtte.

Analoogne süsteem sobib lisaks koolidele ka tehastele, logistikaüksustele aga ka pea kõikidele teistele asutustele, milles hulk inimesi üheaegselt oma tegevusi teeb.

WEG termograafi hind algab 6990 eurost, millele lisandub käibemaks. Tänu kehtivale erikorrale saavad kuni oktoobri lõpuni paljud avalikust eelarvest finantseeritavad asutused seda hankida ilma käibemaksuta.

Täpsemat infot WEG termograafi kohta ning võimaliku käibemaksuvabastuse kohta saab W.EG. Eesti kodulehelt www.weg.ee/termokaamera/ või kirjutades ilja.ruljov@weg.ee.