Lux Express on soetanud kuu aja varu meditsiinilisi maske, et alates homsest kindlustada tasuta maskid kõikidele oma reisijatele, kes bussi sisenemisel juba oma isiklikku maski ei kanna. Reisijate ja bussijuhtide ohutuse huvides on maski kandmine Lux Expressis tungivalt soovituslik kogu sõidu vältel.

“Järjekorras juba viienda ohutusmeetme rakendamine Lux Expressi bussides on sündinud koostöös meie vastutustundlike reisijatega, kes ise tajuvad väga hästi, et ainult üheskoos pingutades suudame me pidurdada viiruste levikut. Kui varem oli maski kandmine väga erakordne, siis praegu on see paljude jaoks juba iseenesestmõistetav. Seejuures jagub ka selliseid valvsaid reisijad, kes küsivad bussijuhilt maske ka kaasreisijate jaoks,” selgitas Lux Expressi tegevjuht Janno Ritsberg. “Lux Expressi jaoks on meie reisijate ja bussijuhtide turvatunne esmatähtis, mistõttu maskide muutmine tungivalt soovituslikuks on meie panus ühise ohutuse tagamiseks. Loodame, et kõik reisijad mõistavad olukorda ja panustavad oma vastutustundliku käitumisega, et linnadevaheline reisimine saaks muretult jätkuda meie uues paratamatus reaalsuses.”

Ritsberg lisas, et ohutuse paremaks tagamiseks on ettevõte pingutanud juba märtsikuust alates igapäevaselt. "Koostöös oma partneriga oleme viiruse leviku minimeerimiseks spetsiaalselt välja töötanud uue busside ventilatsioonisüsteemi juhtimise tarkvara, mille abil jõuab bussi salongi oluliselt rohkem värsket õhku, vähendades omakorda tarbitud ja salongis ringluses olnud õhu osakaalu. Lisaks kaalume ventilatsioonisüsteemi UV-filtrite lisamist, mis elimineerivad viiruseosakesed õhust. Kuna tegemist on alles turule jõudva lahendusega ja Euroopa suurriigid on järjekorras esimesed, siis loodame testseadme paigaldada oma bussidesse novembrikuu jooksul. Need uuendused on võimalikud tänu kaasaegsele ja ühetaolisele bussipargile, mis tänases olukorras kindlasti tagab Lux Expressile eelise võrreldes teiste vedajatega."

Ritsbergi sõnul on kõik investeeringud viiruse leviku peatamiseks ja ohutu reisi tagamiseks alati põhjendatud, ehkki need ei pruugi leevendada koroonakriisist tingitud reisijate arvu vähenemist ja keerulist finantsolukorda. “Seetõttu soovin ümber lükata ka Elroni 23. septembril Äripäevas välja öeldud väite, justkui oleks rong ainuke ühistransport, kus esiteks on olemas tualettruum ning lisaks sellele on võimalik seebiga käsi pesta. Täielikult funktsioneeriv tualettruum on Lux Expressi busside osa olnud aegade algusest, koos võimalusega pesta käsi seebiga. Erinevalt riigiettevõttest Elron oleme oma ohutusmeetmed ja mugavuse viinud lennunduses tuttavale tasemele. Desinfitseerime kõik bussid pärast igat reisi. Kõikide busside esimese ja keskmise ukse juures on käte desinfitseerimise vahend ning privaatsemaks reisimiseks saab inimene osta oma koha kõrval oleva istme poole hinnaga. Nüüd jagame ka tasuta maske ja julgustame kõiki reisijaid neid kandma," ütles Ritsberg.