Politseile laekus teade, et 1. oktoobril sai Tartus elav ning vene keelt kõnelev naine väidetava pangatöötaja kõne, milles uuriti hiljutise ülekande kohta.

Kuivõrd teataja mingit ülekannet teinud ei olnud, siis palus pangatöötaja kahtlase makse annulleerimiseks naisel sisestada oma PIN-koodid, mida naine ka tegi.

Hilisemalt oma kontot kontrollides avastas tartlane, et tema arvelduskontolt on kantud 350-eurot võõra inimese kontole. Naine pöördus politsei poole ning juhtunu üksikasju selgitatakse kriminaaluurimises.

Kõnede suhtes tuleb olla ettevaatlik

Politsei rõhutab, et taolise kõne laekudes tuleb olla väga ettevaatlik ning meeles pidada, et PIN-koode ning isikuandeid pressivad telefonitsi välja vaid kelmid.

Ükski pangatöötaja ei küsi läbi telefoni inimeste PIN-koode ega muid isikuandmeid, ka ei logi pangatöötajad ühegi kliendi eest kaugteel tema internetipanka ning sellise info küsimine peaks kohe andma signaali, et tegemist on kelmiga.

Taolise kõne laekudes tuleb see resoluutset lõpetada, mitte mingil juhul ei tohi võõrale inimesele oma PIN-koode öelda ega tema nõudmisel neid kuskile sisestada.