Omniva ärikliendi segmendi juhi Evert Rööpsoni sõnul töötas Omniva pakiautomaatide võrk seni paralleelselt kahe tarkvara peal. „Vanema generatsiooni automaadid töötasid Poola pakiautomaadifirma Integeri tarkvaral ja uuemad automaadid Omniva enda arendatud tarkvaral. Sellest tulenevalt oli ka erinevate pakiautomaatide kasutajakogemus erinev – uuemad automaadid on kiiremad, mugavamad kasutada ja pakuvad ka paremaid lahendusi,“ selgitas Rööpson. „Muudatuse tulemusena saame hakata paremat ja kiiremat teenust pakkuma kõikides meie pakiautomaatides.“

Rööpsoni sõnul on tegu pikalt planeeritud ja mitu kuud kestnud muudatusega, sest uuele tarkvarale viidi üle ligikaudu pool pakiautomaadivõrku ehk üle 120 automaadi. Muutusest võidavad aga nii pakiautomaate kasutavad inimesed, ettevõtted kui ka Omniva ise. „Eestis kohapeal tarkvara hallates oleme paindlikumad ja suudame klientide vajadustele kiiremini reageerida. Ühtlasi saame oma tarkvaral luua uusi lahendusi, mida seni veel arendatud ei ole,“ selgitas Rööpson.

Kliendi elu läheb lihtsamaks


Uued lahendused võimaldavad oluliselt lihtsustada klientide tegevusi pakiautomaadi juures. Näiteks lihtsustab ühele tarkvarale üleminek e-poele kauba tagastamist. Kui varem tuli pakk tagastada samasse automaati, kust see kätte saadi, siis edaspidi võib paki tagastada ükskõik millisesse Omniva automaati.

Samamoodi pakuvad kõik automaadid muudatuse järel samasugust pakkide vormistamist automaadi juures, paki eest tasumise võimalust ning äriklientidel on võimalus eelvormistatud ja kleebisega varustatud pakid ladustada kõik ühte pakilahtrisse. Nii lüheneb kliendi jaoks automaadi kasutamise aeg kuni kümme korda.

Rööpsoni sõnul on senine klientide tagasiside uuele tarkvarale olnud äärmiselt positiivne. „Iga väike muutus, mis kliendi pakitoimingud lihtsamaks teeb, on oluline. Kas või see, et uue tarkvaraga avaneb pakisaatjale automaatselt ekraanile lähim vaba kapp ja pakisaatmisele kulub paar sammu vähem,“ selgitas Rööpson. Samuti võimaldab oma tarkvara paki samasse kappi jätmist ehk nii-öelda hoiukapi funktsiooni.

Jaga
Kommentaarid