Pipedrive'i tehnoloogiajuhi Sergei Anikini sõnul oli 2019. aasta Pipedrive OÜ jaoks murranguline, kuna rekordilise müügitulu juures jõuti esimest korda ajaloos kasumisse. "Oleme vaatamata kiirele kasvule ja mahukatele investeeringutele suutnud saavutada kasumlikkuse. See on meiesuguste tarkvara kui teenust pakkuvate ettevõtete seas erakordne ning loomulikult tunnevad Pipedrive'i investorid selle üle ainult heameelt," sõnas Anikin.

2019. aastal investeeris Pipedrive peamiselt tootearendusse, värvates uusi arendajaid ning suurendades seeläbi ettevõtte väärtusloome võimekust. Aasta lõpu seisuga töötas Pipedrive'i Tallinna ja Tartu kontorites kokku 391 töötajat, mis on viiendiku võrra rohkem kui aasta varem. Ettevõtte palgakulu ulatus koos sotsiaalmaksuga ligi 20 miljoni euroni.

Majandusaasta aruande kohaselt keskendus Pipedrive 2019. aastal kliendibaasi laiendamisele, seades eesmärgiks tõsta kliendi keskmist käivet ning kasvatada turuosa eelkõige suuremate ettevõtete seas. Selleks uuendas Pipedrive oma väärtuspakkumist, tuues turule neli uut paketti: Essential, Advanced, Professional ning esmakordselt suurematele ettevõtetele suunatud paketi Enterprise. Pipedrive jätkas toote arendamist suundades, mis aitavad klientidel töö tulmuslikkust tõsta. Näiteks aasta teises pooles tutvustas Pipedrive tehisintellektil põhinevat müügiassistenti, mis aitab müügiinimestel kiiremini eduka tehinguni jõuda ning jätkas uute tootelahenduste arendamist kasutajate tööprotsesside automatiseerimiseks. Ettevõtte fookuses oli jätkuvalt integratsioonide ehitamine kolmandate osapoolte tarkvara ja Pipedrive'i toote vahel. Suvel avas grupp uued kontorid Dublinis ja USAs Floridas ning sõlmis eellepingu Tartu uue kontori rajamiseks.

2020. aastal jätkab Pipedrive investeeringuid tootearendusse, keskendudes tooteportfelli täiendamisele, rahvusvahelise laienemise jätkamisele, kliendibaasi suurendamisele ja tulude kasvatamisele. Selleks on Pipedrive võtnud suuna areneda mitut toodet pakkuvaks ettevõtteks. Ühe olulisema sihtriigina näeb ettevõte Saksamaad, kus Pipedrive plaanib lähikuudel avada ka kontori.

Pipedrive on 2010. aastal Timo Reini, Urmas Purde, Ragnar Sassi, Martin Henki ja Martin Tajuri asutatud müügijuhtimise tarkvara ettevõte. Täna kasutab Pipedrive'i müügitööriistu üle 90 000 ettevõtte rohkem kui 150 riigis. Firma on kaasanud 90 miljoni USA dollari väärtuses kapitali investeerimisfondidelt Bessemer Venture Partners, Insight Partners, Atomico, Deutsche Telekom Capital Partners ja Rembrandt Venture Partners. Pipedrive'i kontorid asuvad Tallinnas, Tartus, Londonis, Lissabonis, Prahas, Riias, Dublinis, New Yorgis ja St. Petersburgis Floridas. Kiiresti kasvavas ettevõttes töötab üle 600 inimese.

Delfi Kogupaketi tellijana saad oma lugemisõigust jagada 4 sõbraga.

Telli Kogupaketi uudiskiri, kust leiad toimetajate hoolikalt valitud olulisemad tasulised lood möödunud nädalast.