Jaapani Nikkei kerkis tasemele, mida ei ole nähtud pea kolm aastakümmet. Analüütikud põhjendavad seda asjaoluga, et Bidenilt loodetakse majanduse turgutamise laiendamist ning Covid-19 pandeemia leviku peatamise meetmete rakendamist. Nikkei tõusis 2,12% 24 839,84 punkti tasemele. Viimati sulgus indeks sellisel tasemel 1991. aasta novembris.

Paranemist loodetakse Bideni võidust ka Hiina ja USA kaubandussuhetele, mida kinnitab Hiina juhtivate aktsiate indeksi CSI300 tõus viimase viie aasta rekordilisele tasemel. Hiina Hwabao WP Fund Managementi saejuht Li Huiyong kinnitas Reutersile, et Bideni võit vähendab senist ebakindlust. On ju president Donald Trumpi üheks peamiseks sihtmärgiks olnud Hiina tehnoloogiatööstus ning Bidenilt loodetakse selles osas konstruktiivsemat lähenemist.

Positiivne meelestatus valitseb ka Euroopas, kus Bidenilt loodetakse kaubandussuhete taas paremale rajale seadmist. Eurotsooni aktsiate indeksi Stoxx50 futuurid olid varahommikul 1,5% plussis (tutuur on selline tuletistehing, mille oma tulevikus kohustub konkreetset vara kokkulepitud hinnaga ostma või müüma – toim). Saksamaa Dax indeksi omad 1,6% ning Londoni FTSE futuurid 1,3% plussis.