Vaheta rehvid!

Rehvide vahetamise otsuse teeb iga juht ise ilmastikuolude ja oma igapäevase teekonna põhjal. Naastrehvide kasutamine on lubatud alates 15. oktoobrist. 1. detsembrist kuni 1. märtsini peab sõitma talverehvidega, mille mustri jääksügavus on üle 3 mm.

Alates 2022. aasta detsembrist võib kasutada ainult põhjamaade kliimasse
mõeldud talverehve. Nõuetele vastavad rehvid on tähistatud märgiga, millel on kolm mäetippu ja lumehelves. Loe rohkem siit.

Kontrolli, kas sõiduki tuled töötavad!

Kõige lihtsam viis tulede kontrollimiseks on suunata valgusvihk siledale pinnale, nagu hoone sein või uks, ning kui laternate valgusvihu kõrgus on ühesugune, siis on tuled korras. Juhul kui need näitavad erinevalt, tuleb lasta tuled korda teha.

Tee kindlaks, kas esiklaas paistab läbi!

Kui kojamehed ei puhasta enam korralikult esiklaasi, siis vaheta need uute vastu. Lisaks pese esiklaas seestpoolt. Hakka kasutama talvist klaasipesuvedeliku enne miinuskraadide saabumist.

Kaitse lukke ja tihendeid jäätumise eest!

Uste lukke tuleb aegajalt õlitada, et need töötaks. Ära unusta ka seda lukuosa, mis ust auto kere külge fikseerib! Tihendeid määri silikooniga, et need ei jäätuks nii lihtsalt luugipleki külge.

Pane kokku talvine hädaabipakk!

Talvine hädaabipakk peaks sisaldama kindlasti helkurvesti ja kaabits-harja. Kui sõit viib linnast välja, paki autosse ka puksiirköis ja väike labidas - lumehangest välja saamiseks on need hädavajalikud asjad.

Pimedal ja märjal ajal liigeldes tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida ohtlikke manöövreid. Olenemata teede hooldenõuetest ja tehtud hooldetöödest võivad need muutlikes ilmaoludes ikkagi ootamatult libedaks muutuda.

Vaata, milline ilm valitseb nendel teedel, mida mööda liiklemine ees ootab, portaalist tarktee.ee, kus on näha teekaamerate sümbolid. Neile klõpsates avaneb reaalaja pilt.