1. Asenda kino koduse filmiõhtuga

„Hullumeelselt kallid istekohad ja popkorn (ning parkimine) lihtsalt ei kutsu kinosaali,“ jagab oma nördimust üks grupiliige.

Kinno mineku asemel soovitab ta korraldada meeldejääva õhtu kodukinos, kus pilet on tasuta, plaksmais odavam ning isegi filmi laenutamisega tuleb õhtu mitu korda soodsam.

2. Kodune spaaõhtu

Kui spaahoolitsuste hinnad tunduvad krõbedad, siis miks mitte hoopis korraldada spaaõhtu kodus. „Kel kodus saun ja vann, saavad eriti magusa elamuse korraldada,“ pakub välja üks grupiliige „ägeda õhtu saab tegelikult ka maniküüride-pediküüride, erinevate näomaskide ja hea filmi või raamatu nautimisega.“

3. Ühine kokkamine sõpradega

Paljud Kogumispäeviku liikmed tõdevad, et väljas söömisele kulub tavaliselt kuus arvestatav summa. Uue toiduelamuse osaliseks võib saada ka oma köögis.

Õhtu saab sisustada kordades soodsamalt, kui leppida külalistega kokku huvitavas retseptis, jaotada ära toiduained ning proovida seltskonnaga kätt mõne uue hõrgutise valmistamisel.

4. Tasuta kunstielamused

Muidugi võib soodsa elamuse osaliseks saada ka kodust väljas. „Enamik kunstigaleriisid (ning nii mõnigi muuseum) on piletivabad või väga soodsa sissepääsuga,“ teab üks grupiliige jagada. Seega tee piletite kohta väike eeltöö, sea sammud kohaliku kunstigalerii poole ja avasta kodumaist kunsti!

5. Tee vabatahtlikku tööd

Teistele oma aja kinkimine võib olla meelelahutuslik. Vabatahtliku töö tegemine toob uued tuttavad, uued kogemused ning ka tunde, et oled midagi head korda saatnud.

„Vabatahtliku töö eest küll teatavasti tasu ei saa, kuid samas oled iga oma väikese teoga suureks abiks. Tuleb valida vaid hingelähedane tegevus ning pakkuda oma abikätt,“ lisas üks grupi liige.

6. Uut moodi jalutuskäigud.

Tavalise jalutuskäigu võib muuta erakordseks elamuseks. „Praegu üritame elukaaslasega läbi käia Eestimaa 50 parimat matkarada,“ räägib üks loodussõber oma uuest hobist.

Eesti terviseradade võrgustikus on lausa 100 rada, millest paljud on ka valgustatud, nii et isegi pimedal ajal saab nautida ilusaid vaateid. Seega on tavapärase jalutuskäigu eriliseks muutmine lihtne – vali järgmine kord pargi asemel hoopis mõni ilus Eesti matkarada, naudi värsket õhku ja ilusat loodust.