"Alati on hea meel, kui ennast tõestanud ja võimekas tippjuht erasektorist astub riigi teenistusse. Madise taust audiitori ja finantsjuhina ning suure rahvusvahelise kontserni aastatepikkune juhtimine tegid temast sobivaima inimese maksu- ja tolliameti juhi kohale," märkis rahandusminister Martin Helme.

Tema sõnul tuleb maksuameti juhil lähiaastatel jätkata lihtsate ja mugavate avalike teenuste arendamist, et maksumaksjale oleks maksude tasumine võimalikult mugavaks ja lihtsaks tehtud. "Samal ajal peab toimima ka tõhus järelevalve," rõhutas Helme.

Endisel Olympicu juhil maksuametis kolm eesmärki

Madis Jääger juhtis aastatel 2010–2018 Eesti üht edukamat börsiettevõtet Olympic Entertainment Group. Aastatel 2001–2010 töötas Jääger audiitoribüroos PricewaterhouseCoopers, ta on ka vandeaudiitor ja Audiitorkogu liige.

"Tänane maksu- ja tolliamet on kaasaegne professionaalne organisatsioon, mis peab oma eesmärkide saavutamiseks intensiivselt ajaga kaasa käima," sõnas maksuameti värske juht. Jääger lisas, et ta on uuele ametikohale asumisel enda jaoks sõnastanud kolm suurt eesmärki.

"Oluline on tõsta Eesti inimeste arusaamist maksude tasumise vajalikkusest ja seeläbi suurendada igaühe valmisolekut makse maksta, hoida maksu- ja tollitöötajate sihid selged ja motivatsioon kõrgel ning tagada, et ameti pakutavate avalike teenuste kasutamine oleks digiajastu standardite kohaselt kõrgel tasemel," selgitas ta.

Jääger on omandanud Estonian Business Schoolis rahvusvahelise ärijuhtimise bakalaureusekraadi cum laude ja Tartu ülikoolis majandusteaduste magistrikraadi. Creditinfo andmetel on Jääger seotud kolme ettevõttega.

Üks on 2017. aastal asutatud ja kinnisvarahaldusega tegelev Luffenham OÜ, millel majandustegevust pole. Teine on 2018. aastal asutatud Luffenham Capital OÜ, mille tegevusala on ärinõustamine. Selle ettevõtte käive oli mullu küll 50 000 eurot, kuid aasta lõpetas ettevõte 56 472-eurose kahjumiga.

Ka on Jääger Toomas Bergmanni ja Madis Laasi 2012. aastal asutatud IT-ettevõtte Ninja Solutions AS nõukogu liige. Kuigi 2016. aastal oli ettevõttel üle 155 000 euro küündiv käive, siis 2017. aastal ja 2018. aastal piirduti vaid 12 665- ja 3600-eurose käibega. 2018. aasta lõpetas ettevõte paarituhandeses kasumis. Praegu on aga Ninja Solutionsil maksuameti ees 63 652-eurone võlg ning 2019. aasta majandusaruanne on esitamata.

Olnud Eesti kõrgeima tasuga börsifirmajuht

Äripäeva 2016. aastal koostatud Tallinna börsil noteeritud ettevõtete juhtide palgaandmete võrdluses olid Olympicu toonased juhid Madis Jääger ja Meelis Pielberg Eesti börsifirmade juhtidest kõige kõrgemini tasustatud. Äripäeva andmetel oli nende keskmine palk 22 361 eurot.

Neile järgnesid Tallink Grupi juhatuse liikmed Kadri Land, Lembit Kitter, Janek Stalmeister, Andres Hunt, Peeter Roose 16 924-eurose keskmise tasuga ja PRFoodsi juhatuse liige Indrek Kasela 15 633 euro suuruse palgaga.

Maksu- ja tolliameti peadirektori nimetab viieks aastaks ametisse rahandusminister. Avaliku konkursi maksu- ja tolliameti peadirektori leidmiseks kuulutas riigisekretär välja septembris. Kokku laekus konkursile 14 avaldust.