Eesti Loto arvloteriide võite on Eesti Loto turundus- ja müügidirektori Anneliy Luikmeli sõnul võimalik vormistada 90 päeva jooksul loosimisest arvates. "Juhul, kui suurema võidusumma, so vähemalt 650 euro suuruse võidu vormistamise tähtaeg hakkab lähenema, võtab Eesti Loto mängijaga ise ühendust," rääkis ta.

Tasub andmed õiged hoida

Kontakteerumiseks kasutatakse Luikmeli sõnul mängija Eesti Loto mängukontol olevaid kontaktandmeid või nende puudumisel rahvastikuregistris olevaid andmeid. Seetõttu tuleks hoida enda kontol olevad andmed ajakohased.

"Eelmise aasta jooksul võttis Eesti Loto võidu aeguma hakkamisega seoses ühendust 19 inimesega, suurim aeguma hakkav võidusumma oli 19 769,30 eurot," rääkis Luikmel.

Ainus omanikuta jäänud summa

"Alates 2016. aastast, kui kohustuslik isikutuvastus kehtima hakkas, ongi väljamaksmata jäänud vaid üks suurem võit – 3000 euro suurune Vikinglotto Aastaloosi võit," tõi Luikmel välja.

Kahjuks polnud tema sõnul Tallinnast, Tondi Selverist pileti ostnud meest võimalik leida, sest rahvastikuregistris tema kohta olevatel kontaktandmetel temaga ühendust ei saadud. "Proovisime nii telefoni, e-postiaadressi kui tavalise postiaadressi kaudu," lisas Luikmel.

Aegunud võidud kantakse Luikmeli Eesti Loto reservfondi, mille arvelt viiakse läbi lisaloosimisi ning tagatakse minimaalsed garanteeritud võidusummad.

Kartus suurima võidu puhul

Suvel võitis õnnelik Lääne-Eesti mees 1. juulil Vikinglotto jackpotiga 10 803 379,70 eurot. Veel paar päeva enne võitja väljailmumist uuris Kasulik võitja kohta, kes siis veel polnud endast märku andnud.

"Suvine suurvõitja tuli oma võitu vormistama väikese viivitusega - võit loositi välja 01.07, võitja vormistas oma võidu 10.07," rääkis Luikmel.

Supervõidu saajaks osutus Lääne-Eesti mees. Mees käis võitu vormistamas koos abikaasaga, naine oli ka ainus, kes sel hetkel võidust teadis. Võitu märkas mees, kui läks oma veebikontole uusi pileteid ostma ja kontrollis ka varasemaid pileteid, et ega nendega pole võitu tulnud.

„Esimene emotsioon oli, et kas see võit peab nüüd nii suur olema. Võinuks vabalt ka natuke väiksem summa olla“ ütles mees ise oma võitu kommenteerides. Kui mees oma kontolt võidu-uudise leidis, rääkis ta sellest kohe ka abikaasale, kes arvas, et mees teeb nalja.