E-Piim on suurtehast kavandanud juba pikalt. Praeguseks on ettevõte leidnud ehitaja ja viinud läbi 95 protsenti hangetest, ütles E-Piima juht Jaanus Murakas. Uus tehas võimaldaks Muraka sõnul hakata rohkem ära kasutama Eestis toodetud toorpiima, millest praegu umbes kolmandik liigub töötlemata kujul riigist välja.

See omakorda võiks tõsta Eestis ka toorpiima hinda, märkis Murakas. Eriti selles valguses, kus toorpiima hind on möödunud aasta keskel ka väga madal olnud, lisas ta.

Uue Paide piimatehase 100 miljoni euro suurust investeeringut on kavas rahastada osaliselt LHV laenuga, PRIA toetusega, kuid ka on E-Piim pöördunud Kredexi poole laenusaamiseks. Mis mahus ja mis tingimustel E-Piim Kredexist laenu tahab võtta, ei soovinud Murakas öelda.

Kui Paide piimatööstus valmib, siis saab seal tööd kuni 100 inimest, rääkis Murakas. Praegu töötab E-Piimas kokku umbes 200 inimest. Kuigi ettevõte plaanib uue tehase valmimisel Põltsamaal juustu tootmise lõpetada, ei tähenda see Muraka sõnul, et kohe automaatselt kõigi töökohad ära kaoksid.

Loe pikemalt ERRist.