Nõgene selgitas, et piirangud on praegu jäänud arusaamatuks, sest plaanis on hakata piiril inimesi testima ning varem tehtud negatiivse testi olemasolu riiki sisenemisel ei loe.

"On tehtud üks arusaamatu ametikohtade valik, millistel ametikohtadel töötavad inimesed saavad Soome sisse, millised mitte. Meie jaoks tekitab see küsimuse, miks seda on nii tehtud," sõnas Tallinki juht.

Nõgene selgitas, et esmalt tehakse põhjanaabritele ettepanek lisada varem tehtud negatiivse testi ettenäitamise võimalus. Tallinki juht täpsustas, et paljudesse riikidesse sisenedes kehtib kas 96, 72 või 48 tundi varem tehtud negatiivne koroonatest.

"Kas inimene lastakse Soomes riiki või mitte, sõltub piirivalve hetkeotsusest, sellest ametnikust, kes konkreetse reisijaga tegeleb ja kas see reisija suudab veenda, et tal on Soome sisenemine vältimatu," ütles Nõgene.

Tema hinnangul tuleb koostöös ministritega Soome valitsus ümber veenda ning lähtuda ka sellest, et Euroopa Liidus kehtib vabaliikumise põhimõte. Nõgene lisas, et kahe riigi pea-, välis- ja ka sotsiaalministrid on juba omavahel liikumispiiranguid arutanud.

Loe lähemalt ERRi portaalist.

Soome valitsus arutas eile terve päeva, milliseid karmistavaid meetmeid piiridel rakendada. Nimelt oli eilse seisuga riigis tuvastatud 86 uue, kiiremalt leviva koroonaviiruse tüvega nakatunut.

Eile õhtul kell 20 toimunud pressikonverentsil teatas Soome siseminister Maria Ohisalo, et alates kolmapäevast saavadki Soome reisida vaid kaubavedajad, tervishoiutöötajad, diplomaadid ja ajakirjanikud.

Lisaks Tallinkile jätab see otsus suure dilemma ette ka kümned tuhanded Eesti ehitajad ja muude elualade esindajad, kes Soomes tööl käivad.